Garanti Bankası, organizasyon yapısında değişikliğe gitti

0
131

Banka’dan konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

”Bankamız Aktif / Pasif Yönetimi ve Stratejik Planlamadan sorumlu  Genel Müdür Yardımcısı Murat Mergin ve Genel Muhasebe ve Müşteri Memnuniyetinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Aydınlı 18 Aralık 2015 tarihi itibari ile görevlerinden istifaen ayrılmış olup, “Finans ve Genel Muhasebe’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” adı altında yeni bir pozisyon kurularak söz konusu göreve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna gerekli bildirim yapılması ve izinlerin alınmasını takiben göreve başlamak üzere Aydın Güler atanmıştır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 22 Ağustos 2013 tarih  ve 5491 sayılı Kurul kararı gereğince, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 93 üncü maddesi çerçevesinde “Tüketici İlişkileri Koordinasyon Görevlisi” olarak daha önce atanan İbrahim Aydınlı’nın görevden ayrılması sebebi ile boşalan bu göreve yasal prosedürlerin tamamlanmasını takiben Osman Tüzün’ün atanmasına karar verilmiştir.
 
Bankamız Ücretlendirme Komitesi’nin yeniden yapılandırılarak üyeliklerine Sn. Sait Ergun Özen ve Sn. Vicente Maria Rodero atanmıştır 
 
Bankamızın kurumsal risk yönetimi politika ve uygulamalarının gözetiminden ve sermaye yeterliliği, planlama ve likidite yeterliliği de dahil olmak üzere Bankamızın maruz kalabileceği çeşitli risklerin yönetiminden sorumlu olacak bir Risk Komitesi oluşturulmuştur. Söz konusu komitenin üyeliklerine Sn. Süleyman Sözen, Sn. Maria Isabel Goiri Lartitegui ve Sn. Javier Bernal Dionis atanmışlardır.”