Galatasaray’a 140 milyon nakit gerekiyor

0
42

Sarı Kırmızılı kulüpte tüm dikkatler futbola çevrilmişken yönetim ise harıl harıl sıcak para arayışında. Sarı Kırmızılı ekibin bu hafta Türk Telekom Arena’da Beşiktaş ile oynayacak olması futbol gündeminin birinci maddesi. Derbinin şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe’yi de çok yakından ilgilendirmesi Galatasaray’a yönelik dikkatleri yoğunlaştırmış durumda.
 
Ancak Galatasaray’ın Mayıs içerisinde ödemesi zorunlu sözleşme yükümlülükleri 90 milyon TL. Sarı Kırmızılı kulüpte tüm dikkatler futbola çevrilmişken yönetim ise önümüzdeki 25 gün içerisinde 90 milyonu bulmanın çarelerini arıyor. Yönetim kurulunda yapılan görüşmelerde başkan Dursun Özbek’in ‘Ben bu işi çözeceğim’ diyerek yönetici arkadaşlarını rahatlattığı öğrenildi. Ayrıca Haziran ve Temmuz aylarında da da 50 milyona yaklaşan borç ödeme yükümlülüğü de var. 
 
Başkan Dursun Özbek’in Mecidiyeköy’deki otel arazisini devirli satışını gerçekleştirerek bu nakit sıkışıklığını çözmek için girişimlerini sürdürdüğü biliniyor.

FUTBOLCULARA 4 AYDIR ÖDEME YAPILMIYOR
Galatasaray futbolda son derece kritik haftalara girerken, Avrupa Kupaları’na katılma hakkını elde etmenin planlarını yapıyor. Bilindiği gibi Sarı Kırmızılı ekip, UEFA’nın verdiği cezayı çekmesi için Avrupa Kupaları’na katılma hakkı elde etmek zorunda. Galatasaray kupayı kazanırsa Avrupa Kupası hakkını elde edecek ve aynı zamanda ligde 5. olursa yine bu hakkı kazanacak. Sarı Kırmızılı futbolcular kupada finale yükselerek, Avrupa umudunu artırdı. Ancak yönetimin futbolculara 4 aydır ödeme yapamadığı Florya’da yükses sesle dile getirilmeye başlandı. Yerli, yabancı hiçbir futbolcuya ödeme yapılmazken, şimdiye kadar hiçbir futbolcunun yönetime karşı bir eylemde bulunmadığı ve ödemelerin yapılmasını bekledikleri bildirildi.