​Ford Otosan: Eskişehir’de üretime başlandı

0
232

Eskişehir’in İnönü ilçesindeki Ford Otosan Fabrikası’nda geçen 25 Mayıs’ta işçilerin başlattığı üretimi durdurma eylemi sona erdi. 

İşçilerin büyük çoğunluğu işbaşı yaptı, 40 kadar işçi ise fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.
 
Kamyon üretiminin yapıldığı, yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığı Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda geçen hafta pazartesi günü sendikaya tepki ve ücretlerinin arttırılması talebiyle işi bırakan işçiler, eylemlerini sonlandırdı. İşçilerin büyük çoğunluğu bu sabah fabrikaya girerek çalışmaya başladı.
 
40 kadar işçi ise fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor. Kurdukları çadırda kalan işçiler, “Biz burada eylemimizi sürdürüyoruz. Çünkü hiçbir hak elde edemedik. 5 arkadaşımız da işten çıkarıldı. Ayrıca Gölcük’te de eylemler sürüyor. Biz de onlara dahiliz’ dedi.
 
Bu arada Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada, İnönü Fabrikası’nda üretimin tekrar başladığı bildirilerek şöyle denildi:’25 Mayıs 2015 tarihli Özel Durum Açıklamamızda, işçi eylemleri nedeniyle Eskişehir İnönü Fabrikası’nda geçici süreyle üretime ara verildiğini duyurmuştuk. İş bırakma eylemlerinin sona ermesi neticesinde 03 Haziran 2015 tarihi itibarıyla Eskişehir İnönü 
Fabrikası’nda üretime tekrar başlanmıştır. İlgili ÖDA açıklamamız Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanmıştır. Ford Otosan olarak, işine sahip çıkan tüm çalışanlarımızla birlikte iş barışı ortamında ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz.’