FIFA soruşturmasında yeni gözaltı

    0
    17

    Eski Peru Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA Kalkınma Komitesi üyesi Manuel Burga, FIFA hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Peru’da gözaltına alındı.

    Peru basınında yer alan haberlerde, 12 yıllık federasyon başkanlığı görevini geçen yıl bırakan 58 yaşındaki Burga’nın başkent Lima’daki evinde gözaltına alındığı belirtildi.

    ABD Adalet Bakanlığı, FIFA’ya yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, tehdit ve şantaj yoluyla para elde etme, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla, aralarında Burga’nın da yer aldığı FIFA’nın eski ve mevcut 16 yetkilisi hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.

    İsviçre Adalet Bakanlığı, FIFA başkan yardımcılığı görevlerini de yürüten Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Alfredo Hawit ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout’un Zürih’te, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise Guatemala Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Hector Trujillo’nun ABD’nin Orlando kentinde gözaltına alındığını açıklamıştı.