Ferrari’nin yeni F1 aracı görücüye çıktı

0
57
Formula 1 takımlarından Ferrari, 2017 sezonunda yarışacak olan SF70H kodlu yeni yarış aracını tanıttı. 
Ferrari’den yapılan açıklamada, Ferrari’nin kuruluşunun 70. yılına atıfta bulunularak, “Sf70H” adı verilen 2017 sezonu arabasının, Fiat Chrysler Automobiles ve Ferrari Üst Yöneticisi (CEO) Sergio Marchionne’nin de katıldığı özel bir etkinlikle tanıtıldığı duyuruldu. 

Fiorano pistindeki tanıtım etkinliğinde takım pilotları Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel’in toplam 100 km’lik bir test sürüşü gerçekleştirdiği bildirildi. 

Scuderia Ferrari tarafından Formula 1 Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere tasarlanarak üretilen 63. tek kişilik otomobil unvanına sahip araç, geçmiş yılların aksine otomobilleri yavaşlatmaya yönelik değil, otomobillerin daha yüksek bir aerodinamik bastırma kuvvetiyle daha fazla mekanik kavramaya sahip olmasına yönelik tasarlandı. 

12 ay süren çalışmanın ardından hayata geçirilen Ferrari araç, yaklaşık bin kişiden oluşan Gestione Sportiva ekibi ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde üretilen 56 bin parçadan meydana getirildi. Ferrari SF70H, performansın artırılmasını hedefleyen 2017 kural yönetmeliği değişikliklerinin sonucunda, geçmiş yıllardaki Ferrari F1 araçlarından gözle görülür şekilde farklı olmasıyla da ön plana çıkıyor.