FED: Çoğu üye Haziran’da faiz artışını olası görmüyor

0
39

ABD Merkez Bankası (FED), Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 28-29 Nisan tarihli toplantı tutanakları açıklandı.

ABD’de Federal Açık Piyası Komitesi’nin (FOMC) Nisan ayı toplantı tutanaklarına göre üyelerin çoğu Haziran ayının faiz artırımına gidilmesi için erken olacağına inanıyorlar ve inişli çıkışlı enflasyonun zayıf istihdam piyasası verileri ile dengeleneceğini öngörüyorlar.
 
Tutanaklarda, “Çok sayıda katılımcı, Haziran ayında verilerin faiz oranlarının artırılması için yeterli şartları sağlamasının muhtemel olmadığını düşünüyor” ifadelerine yer verildi.
 
Tutanaklar aynı zamanda katılımcıların çoğunun ABD ekonomisinin ilk çeyrekteki yavaşlamanın ardından toparlanma hızını artıracağını ve istihdam piyasası şartlarını iyileşeceğini öngördüklerini ortaya koydu.

Fed yetkilileri ayrıca merkez bankası konusunda bir dizi endişeyi de ön plana çıkardılar, bunlar arasında düşen petrol fiyatlarının tüketici harcamaları üzerinde beklenen etkiyi yaratmaması, Çin ve Yunanistan’a ilişkin endişeler de yer aldı.
 
Tutanaklarda ayrıca, tahvil piyasası oynaklığı konusunda endişelere ve Fed faiz artırımına başladığında uzun vadeli faizleri yükselmesi olasılığına da işaret edildi.