Fed başkanlarından faiz artırımına yeşil ışık

    0
    44

    Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Trump yönetiminin önerdiği yeni ekonomi politikalarıyla birlikte ABD ekonomisinin güçlü olmaya devam edeceğine inanmak için her nedenin bulunduğunu belirterek, ekonomi iyileştikçe faiz artırımlarının devam etmesini beklediğini söyledi. 
       
    ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,5 büyümesini beklediği ifade eden Evans, “Faiz oranlarını artırma döneminin eşiğindeyiz” diye konuştu.
       
    Trump’ın ortaya koyduğu altyapı yatırımlarının artırılması planının ‘müthiş’ olduğunu düşünen Evans, “Kurumlar vergisinin rasyonelleşmesi de büyük bir ilerleme olacak” dedi. 
       
    Evans, Trump yönetiminin uygulayacağı planlarla birlikte Fed’in yüzde 2 enflasyon hedefine daha da yaklaşacağına inandığını da belirtti.

    St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Aralık ayında bir faiz artırımı yapılmasının makul göründüğünü söyledi. Bullard ayrıca, Trump yönetiminin uygulayacağı yeni politikaların ve Washington’da oluşacak yeni siyasi ortamın para politikası için etkilerinin 1 yıldan önce hissedilmeyeceğini ifade etti. 
       
    Bullard, “Aralık ayında bir faiz artırımı makul görünüyor. 25 baz puanlık bir faiz artırımı tahmin dönemi için önerilen değere bizi çok yaklaştırır” diye konuştu. 
         
    Washington’daki değişikliklerin ekonominin performansınıetkilemesinin biraz zaman alacağını ve görünümün 2018’den önce değişmeyebileceğini ifade eden Bullard, “2017 yılı için hala yüzde 2 büyüme, düşük seviyede istikrarlı bir işsizlik ve yüzde 2’ye doğru tekrar geri dönmekte olan enflasyon bekliyoruz” diye konuştu.