Facebook’ta artık çocuklar da etiketlenecek

0
46

Facebook ebeveynler için etiketleme özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Scrapbook adı verilen uygulama ile Facebook hesabı açılmasına izin verilmeyen 13 yaşından küçük çocuklar da ailelerin fotoğraflarında etiketlenebilecek.

Scrapbook sayesinde Facebook kullanıcıları bebekleri veya küçük çocukları için herkese açık olmayan Facebook sayfaları oluşturabilecek. Ayrıca onların bulunduğu bütün fotoğrafları etiketlemek ve etiketlenen fotoğraflara onlar adına açılmış sayfalardan erişmek mümkün.

Facebook ebeveynlerin arkadaşlarına veya aile bireylerine davetiyeler göndererek sayfalarına katılma imkanı vermesine izin verirken, sadece anne ve babalar yeni fotoğraflar yükleyebiliyor.

Uygulamanın yaratıcısı Dan Barak, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında “ Fotoğrafçılıkla ilgilenen yeni bir babayım ve oğlumun fotoğraflarını çekip bu kareleri dünyanın dört bir yanındaki akraba ve arkadaşlarımla paylaşmayı çok seviyorum. Son bir kaç aydır oğlumun fotoğraflarının Facebook’taki farklı albümler arasında dağıldığını gördüm ve bunları daha iyi düzenleyebilmenin bir yolu olması gerektiğini düşündüm. Ayrıca karımı bu fotoğraflarda etiketlemediğimde onun arkadaşlarının bu fotoğrafları göremediğini fark ettim” dedi.
 
Barak “Tüm bunları göz önünde bulundurarak Scrapbook’u yarattık. İlk önce pilot bölgelerde başlayacak bu proje kapsamında ebeveynler çocuklarının fotoğraflarını paylaşırken kendi seçtikleri özel bir etiket kullanacak ve böylelikle bu fotoğraflar otomatik olarak Scrapbook’a yükelenecek” dedi.
 
Scrapbook uygulamasının bugün ABD’de kullanıma gireceği açıklandı ancak uygulamanın diğer ülkelere ne zaman ulaşacağı ile ilgili bir bilgi verilmedi.