Euro/TL rekor tazeledi

0
55

Dünkü ABD verilerinde TÜFE beklentileri aşsa da perakende satışlar verisindeki zayıflık piyasada önce dolar lehine sonra euro lehine fiyatlama getirdi. Dolar gerilerken euronun yükselişi sürüyor.
Asya borsaları Wall Street’in yüksek ABD enflasyon verisini göz ardı ederek artmasının ardından yükselirken, ABD hazine tahvil getirilerinin yükselmesine rağmen dolar veri sonrası Fed’in beklenenden daha hızlı faiz artışı yapacağı tahminleriyle iki ayın dip seviyesine geriledi.
Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik bölgesel gösterge endeksi yüzde 1 yükseldi. Avustralya borsası yüzde 0,9 ve Güney Kore’nin KOSPI endeksi yüzde 1,1 yükseldi. Japonya’nın Nikkei endeksi art arda üç gün düşüş kaydettikten ve dün dört ayın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 1,3 yükseldi. Wall Street yatırımcıların beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyon verisini görmezden gelmesi ve Facebook, Amazon.com ve Apple hisselerini satın almalarıyla yükselirken, Dow Jones endeksi yüzde 1 ve S&P 500 endeksi yüzde 1,34 yükseldi.
 
Dolar Endeksi son işlemler 88,91’de oluşuyor, düne göre düşüş yüzde 0,23
Ons altın dün ABD TÜFE ve perakende satışlar verisi ardından sert dalgalanma yaşadı. Önce 1318’e düşen kıymetli metal, daha sonra doların düşüşe geçmesiyle birlikte yukarı atak yaptı.
1355,90 dolar/ons seviyesini gören kıymetli metal şu anda 1354,50 dolar/ons’ta düne göre yüzde 0,17 yukarıda.
Ak Yatırım, “Yükselen ABD enflasyonuna koruma ağlayan ons altın, bizim penceremizde bu senenin favori enstrümanları arasında olmaya devam ediyor. Ons altında yıl sonu beklentimiz 1400 dolar olsa da, yıl içerisinde bu seviyeyi aşabilme olasılığımız bulunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Dolar/TL dün ABD TÜFE’deki güçlü yükseliş ardından önce 3,8230’a kadar yükseldi. Daha sonra piyasanın perakende satışlardaki zayıf sonuçları fiyatlamasının öne çıkmasıyla yönünü aşağı çevirdi.
90,12’yi gören Dolar Endeksi bu sabah itibariyle 89,88’e kadar gerilerken Dolar/TL de 3,7766’ya kadar geriledi. Kur dünkü son işleme göre yatay.
Euro/TL ise 4,72’nin üzerini test ettikten sonra şu anda 4,7138’de, yatay.
 
Sterlin kuru 5,30’da.