Euro Bölgesi tüketici güveni beklenenden az düştü

    0
    27

    Euro Bölgesi’nde tüketici güveni Avrupa Merkez Bankası’ndan düşük enflasyonla mücadele için ek teşvik gelecek beklentisiyle tahminlerin altında düşüş gerçekleştirdi. 

    Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre endekste yüzde 6 düşüş gerçekleşti. Analistlerin tahmini yüzde 7.5 düşüş olması yönündeydi.

    Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre endeks -6 olarak gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini -7.5’ti.

    19 ülkeden oluşan Euro Bölgesi’nde ekonomiler Avrupa Merkez Bankası’nın da deyimiyle ‘kırılgan’ kalmayı sürdürüyor. Başta Çin olmak üzere gelişen ülkelerdeki yavaşlama ve ABD’den faiz artışı beklentisi talebe sekte vuruyor. 

    Geçen hafta Paris’te gerçekleşen terör saldırıları da siyasi tansiyon ve belirsizliklerin artmasına neden oldu. 

    Merkez Bankası yetkilileri düşen petrol fiyatları ve ekonomilerdeki zayıflık nedeniyle enflasyonun hedeften daha da uzaklaşacağı konusunda endişeli. Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bu kapsamda enflasyonun hedefe ilerlemesini sağlamak için gereken herşeyin yapılacağını bildirdi. Draghi “Şu anki politikamızın bu hedefe ulaşmak konusunda yetersiz olduğuna karar verirsek enflasyonu yükseltmek için gereken herşeyi yapacağız” dedi.