Ertem: TCMB kur hedeflemesi yapmıyor

0
42

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV’de yaptığı konuşmasında, TCMB’nin kur hedeflemesi yapmadığını, TCMB’nin attığı adımların enflasyon hedeflemesi çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Merkez Bankası’nın enflasyon bağlamında her türlü önlemi alabileceğini söyleyen Ertem,  “Kirli haberlerle spekülatif adımlar atanın da Merkez Bankası elini kırar” diyen Ertem, “Her an her şey olabilir” ifadesini de kullandı.

Merkez Bankası’nın elindeki araç setinin kimsede olmadığını belirten Ertem, “Kimse Merkez Bankasının yerine kendini koyarak yorum yapmasın. Merkez Bankası çok esnek para politikası uyguluyor, 14 Aralık’tan önce de MB pozisyon alır, alıyor da zaten. Şimdiye kadar attığı adımlar da kur hedefi için değil, enflasyon ve reel sektörü korumak için attığı adımlar.” diye konuştu.

Ertem, ayrıca, TCMB’nin ortalama fonlama maliyeti hamlesinin ardından geç likidite penceresi faizini yukarı çekebileceğini bildirdi. 

Bankacılık sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ertem, Türkiye bankalarının faiz düşürmek için geniş bir manevra alanına sahip olduklarını belirtti.