​Ermenegildo Zegna global lüks marka oluşturdu

0
64

Ermenegildo Zegna, 90’ların sonunda kapsamlı bir dikey yapılanma, akılcı çeşitlendirme, markanın diğer alanlara yayılması ve lisans verme stratejisi uygulayarak şu anda giysilerden aksesuarlara kadar uzanan bir Global Lüks Marka oluşturdu. 

Zegna, 2002’de lüks deri giysi üreticisi Longhi markasını devraldı; aynı yıl Salvatore Ferragamo Group ile ortak şirket, ZeFer’i kurarak global ölçekte ayakkabı ve deri ürünler işini başlattı. 2013’te ZeFer’in bütün kontrolünü alan Ermenegildo Zegna, 2014’te ZeFer’i Ze.le.Co.’ya dönüştürdü ve en yüksek düzeyde kalite ve İtalyan uzmanlığına sahip komple bir deri aksesuarları özel üretim hattı kurdu. Kuzey İtalya’da Parma’da yer alan yeni Zegna deri fabrikası, en gelişmiş teknolojiye sahip tesisleri içeren, tüm Zegna deri aksesuarlarının araştırma geliştirme ve üretiminin kalbi haline geldi.

Kapsamlı ayakkabı ve deri aksesuarları koleksiyonun tümü “Made in Italy” imzasıyla Zegna erkeğine dinamik yaşam biçiminin her yönünde eşlik edecek, her durum, tarz ve duruşa uyum sağlayacak şekilde tasarlandı.
Lüks hammaddeler, elde dikilen couture ayrıntıları ve avangard teknolojilerle birlikte elde işleme yöntemleri günün her saati için mükemmel ayakkabılar ve çantalardan oluşan mükemmel bir koleksiyon sağlıyor. Yönetim kurulu toplantılarından günlük kıyafetlere, altıdan sonraki etkinliklerden, harika tatil yerlerine kadar, Zegna ayakkabıları ve aksesuarları bugünün modern erkeğinin çok yönlü ihtiyaçlarını karşılıyor.
Zegna’nın uzun zamandan beri mükemmelliğe verdiği önemi ifade eden lüks spor giyime 360°’lik bir yaklaşım aynı zamanda her bir koleksiyonun bireyselliğini ve özünü yorumluyor: geleceğe dönük modayı yansıtan Ermenegildo Zegna Couture, zamana meydan okuyan Ermenegildo Zegna ve ayrıca onun lüks spor ruhu kapsayan yanı, öte yandan da enerjik ve teknolojiye dayanan Z ZEGNA.

Ermenegildo Zegna Pelle Tessuta
Yenilikçi dokuma napa “kumaş”

İlkbahar Yaz 2016 sezonu yeniliği Pelle Tessuta; özel dokunmuş olan bu napa, kumaş ipliklerinin yerine son derece ince özel napa deri şeritler kullanarak değerli kumaşı yeniden oluşturmayı amaçlayan yenilikçi Ermenegildo Zegna araştırmasının bir sonucu.

Genç girişimci Ermenegildo Zegna 1910’da 18 yaşında, Biella yakınlarında Alp dağlarının eteklerindeki Trivero’da Lanificio Zegna’yı (yün fabrikasını) kurdu. Ermenegildo dört dokuma tezgahı kullanarak kumaş üretmeye başladı. Kendi sözleriyle, bu kumaşların “dünyanın en güzel kumaşları” olması gerekiyordu ve bugün hala Zegna kumaşları üstün kalitenin sembolü ve kimliğinin ayrılmaz bir parçası.

Zegna tarihindeki bu önemli kilometre taşı, yenilikçi bir ürünün yaratılmasıyla özel bir kumaşın ölçülemez değerini deri aksesuarları dünyasına getirmekte temel ilham kaynağı oldu: Pelle Tessuta.

1,6/1,7 mm genişlikteki napa şeritleri özel bir dokuma tezgahına çözgü konumunda yerleştiriliyor ve kelimenin tam anlamıyla yatay atkı şeritleriyle birbirinin arasından geçiriliyor ve geleneksel kumaş dokuma yöntemi taklit edilerek deriden gerçek bir “kumaş” elde ediliyor. 

Son derece yumuşak, esnek ve hafif olan Napa derisi, bir çeşit tam dokulu (yüzeyi işlemden geçmemiş) bir deri. Düşük özgül ağırlığıyla Zegna’nın özgün yönteminin bileşimi, benzersiz, elastik ve çok yumuşak bir deri “kumaş” elde etmeye olanak tanıdı. Bu kumaş artık çeşitli özel aksesuarlarda sunuluyor: ikonik mokasenlerden modern spor ayakkabılara ve erkeğin gardırobunda mutlaka bulunması gereken el çantası, iş çantası ve klasik kemere kadar uzanıyor.

Avangard teknolojilerle asırlık geleneklerin bileşimi Ermenegildo Zegna’yı sıradışı, son derece yenilikçi kumaşların üretiminde dünya çapında lider haline getirdi ve şu anda tekstil bilgisi ve benzersiz 360° yaklaşımı sayesinde deri aksesuarlar evreninde de kalıcı izini bırakıyor.