Erdoğan’dan AB’ye rest: Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git

0
33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun veda edişi, başkanlık sistemi ve vize muafiyeti üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Başbakanın aldığı kongre kararının ve aday olmama kararının hayırlı olmasını Allahtan temenni ediyorum. Başbakana vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım ve milletin adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kimseyi unutmaz.

Bu tür makamlar bir çeşit bayrak yarışıdır. 22 Mayıs’ta kongrede seçilecek kişi bayrağı devralacak ve hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. Bayrağı devralacak yeni arkadaşımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Kurucusu olduğum bu parti ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor, niye rahatsız oluyorsunuz, bundan daha tabii ne olabilir. Her değişim beraberinde yeni bir heyecan yeni bir dinamizm getirir. Başbakan ve AK Parti genel başkanı değişimin de ülkemiz için böyle bir hayıra vesile olacağına inanıyorum.

2008’de de ekonomi dibe vuracak dediler, ben ‘teğet geçecek’ dedim, geçti, bu millet dimdik ayakta, yarınlar bugünden daha iyi olacak. Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur, bunu artık herkes kabul etmelidir. Gelinen nokta başkanlık sistemi ve yeni anayasayı acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkarmıştır. Başkanlık sistemi bize yeni değil gelenekseldir. Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“AB KİMİNLE ANLAŞIYORSA ANLAŞSIN”
Erdoğan, “Suriye’de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş’teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz.

Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın ‘Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?

Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de ‘Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen…’ Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.”