Erdoğan: ‘Yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız’

0
34

Erdoğan “Buradan uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır.” dedi
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İşsizlik oranını inşallah yakında tek haneye indireceğiz. Bu yıldan başlayarak ekonomide hedeflerimize koşarak gideceğimize inanıyorum” dedi.
Yatırımcılara her türlü kolaylığı göstermeye ve her türlü desteği vermeye hazırı olduklarını belirten Erdoğan “Türkiye, hedeflerine yakışmayan bu finans fotoğrafından inşallah yakında çıkacaktır. Türkiye’ye bugün yatırım yapanlar en karlı çıkanlar olacaktır” ifadesini kullandı.Erdoğan, ” Yatırımcılara her türlü kolaylığı göstermeye, her türlü desteği vermeye hazırız, cumhurbaşkanlığında bu alanda özel ofisler kuruyoruz.” dedi.
Erdoğan Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin olarak “Bayağı düşmüştü, şu anda 102 milyar dolara çıkarak toparlanmaya başladı” dedi.
Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
BEDELLİ ASKERLİK
Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye’de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK’nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız.
OHAL YETKİSİ
İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur. Güvenlik güçlerimizin bir süredir, sınırlarımızın içinde veya dışında yürüttüğü operasyonlar bunun göstergesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile yaklaşık 4 bin kilometrekare alanı Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirdik. Şimdi Münbiç’te yeni bir dönem açıyoruz. Hudutlarımızda tek bir terörist kalmayana kadar, Suriyeli kardeşlerimiz evlerine geri dönene kadar operasyonlarımız sürecektir. Gerçek dostlarımız bu mücadelede yanımızda olanlardır. Türkiye’ye yönelik böyle tehditlere rağmen, teröristlerin yanında yer alanları da asla unutmayacağımızı belirtmek isterim. 
EKONOMİK HEDEFLER
Çok yakında, ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını engelleyemiyorlar. Şöyle sağlam bir hamleyle bu sıraları öne taşımanın önünde hiçbir mani yoktur. Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen konut edindirme yardımını kim gerçekleştirdi, biz gerçekleştirdik. Bunlar öyle ufak, basit rakamlar değil. Doların çok düşük seviyede olduğu dönemde, bu kesintiler için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira konut edindirme yardımı için de 8,5 milyon kişiye 3,5 milyar lira ödeme yaptık. Bunu biz yaptık; neredeydi CHP, neredeydi diğerleri? Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik, bu devletin memuruna, işçisine borcu biz ödedik. 15 yıl geçti bunlar unutuldu. 
Turizmde çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşıyoruz. Turizm gelirlerinde rekor kıracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 102 milyar dolara çıkarak yeniden toparlanma başlamış vaziyette. Bizden önceki iktidarların hepsi IMF’e borçlandı, biz bunları sildik süpürdük.