​Erdemir 2019’a kadar 1 milyar dolar yatırım yapacak

0
47

Erdemir ve İsdemir olmak üzere iki büyük işletmede yüksek kapasite kullanımı sayesinde yılı kârla kapattıklarının altını çizen Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, 2016 yılında da bir dizi önlem ile yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye’nin global demir-çelik devi Erdemir Grubu, uluslararası piyasalarda fiyatların düşmesine ve artan ithalata rağmen 2015 yılında üretim rekoruna imza attı ve kârlılığını korudu. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, küresel çelik sektöründeki zorlu koşullara rağmen yatırımlara devam ettiklerini ve bu yıl 461 milyon dolarlık yeni yatırımı hayata geçireceklerini açıkladı. Erdemir’in 2019’a kadar yapacağı yatırım tutarı 1 milyar doları bulacak. Pandır, Çin ve Rusya’dan yapılan kontrolsüz ithalatın sektörü olumsuz etkilediğini belirtti. 

2015 yılı sadece Türkiye değil dünya demir-çelik sektörü için zorluklarla dolu bir yıl olarak tarihe geçerken Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, birkaç üretici dışında herkesin zarar yazdığı bir ortamda kendilerinin yılı üretim rekoruyla kapattıklarını ve 414 milyon dolar kar yazdıklarının altını çizdi. Erdemir Grubu, 2015 yılında 8,9 milyon ton ham çelik ve 7 milyon 400 bin ton yassı ürün üretimi gerçekleştirdi.