Enerjisa’dan 200 milyon liralık tahvil ihracı

0
34
Enerjisa iştiraki Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Türkiye sermaye piyasalarında, özel sektör tarafından yapılan TÜFE’ye endeksli ilk ihracında, 3 yıl vadeli 200 milyon liralık tahvil sattı.

Şirketten yapılan açıklamada, ​​7 ilde toplam 7,1 milyon kişinin elektrik dağıtımını sağlayan Başkent EDAŞ’ın, söz konusu tahvil ihracıyla finansman kaynaklarının farklılaştırılmasını ve gerçekleştirilen yatırımlar için alternatif fon yaratılmasını hedeflediği belirtildi.

Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan TÜFE’ye endeksli ilk tahvil ihracını Başkent EDAŞ gerçekleştirdi. Şirketin, 15 Ağustos’ta 3 yıl vadeli 200 milyon liralık tahvilinin tamamı satıldı.

Açıklamaya göre, 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sonucunda, bireysel ve kurumsal nitelikli yatırımcılara arz edilen 200 milyon liralık tahvilin tamamına talep geldi. Söz konusu tahvillerin çoğunlukla bireysel emeklilik ve sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri ve bankalar tarafından satın alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, “Enerjisa Dağıtım Şirketleri 2015 yılında başarılı bir performans sergiledi. Tahvil ihracımıza gösterilen talep piyasalarda şirketimize duyulan güvenin bir göstergesidir. Başkent EDAŞ piyasa şartlarına göre önümüzdeki dönemlerde TÜFE endeksli tahvil ihracına devam ederek, hem piyasanın gelişimine katkıda bulunacak hem de yapmakta olduğu yatırımlarını destekleyecek.” ifadelerini kullandı.

Başkent EDAŞ’ın valör tarihi 15 Ağustos 2016, itfa tarihi ise 12 Ağustos 2019 olan tahvil ihracına Garanti Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin aracılık ettiği kaydedildi.