EnerjiSA’da hisse satışı iddiası

0
86

BusinessHT’nin haberine göre, Eon ve Sabancı Enerjisa’da Çinli yatırımcılara hisse satışı yapmak için görüşmelerde bulunuyor. Konuyla ilgili iki kaynağın verdiği bilgilere göre Çinli yatırımcılara şirketin üçte birinin satışı gerçekleştirilecek. 

Görüşmeler birden fazla Çinli yatırımcı ile yapılıyor. 

Kaynaklar şirketlerin Enerjisa birimlerinde de hisse satışı yapabileceğini belirtti. 

Yeni yatırımcı şirketin borç/özkaynak oranının geliştirilmesine destek sunabilir. 

Konuyla ilgili Sabancı Holding, “Enerjisa finansal ve operasyonel performansına, pazardaki stratetejik konumlanmasına aralıksız olarak devam ediyor” yorumu yapıldı.

Eon sözcüsü Christian Drepper ise yorum yapmayı reddetti.

İş Yatırım haberin ardından yayınladığı raporda;

“Business HT’nin haberine göre Sabancı Holding ve E.On Enerjisa’da hisse satışı yapmak için Çinli yatırımcılar ile görüşüyor. Hatırlatmak gerekirse daha önce Nisan 2015’te Bloomberg HT Sabancı Holding ve E.On Enerjisa’da hisse satışı için Goldman Sachs’a yetki verdiğini iddia etmiş ve hisse satışının 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtilmişti. Bu değer bizim Enerjisa için var olan değerlememizin yaklaşık 1/3’üne denk gelmektedir. Daha önce Şirket’ten aldığımız bilgiye göre Enerjisa’nın Sabancı Holding’in portföyündeki stratejik varlıklardan biri olmaya devam edeceği ve dinamik portföy stratejileri doğrultusunda varlığın finansal ve operasyonel performansını artırmak için hisse satışı gerçekleştirebileceğini belirtilmişti. Biz olası bir hisse satışının Enerjisa’nın gerçek değerini ortaya çıkaracağını, finansal yapısını güçlendireceğini ve Holding’e nakit girişi sağlayabileceğini, dolayısıyla piyasa tarafından holding hisselerine uygulanan iskontoyu azaltabileceğini düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.