Emniyete düzenlenen saldırıyı Elif Sultan Kalsen gerçekleştirdi

0
27

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin girişine gelen kadının 2 el bombası attığı, bunlardan birinin patladığı ve diğerinin patlamadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü kapısına gelen kadın saldırgan 2 el bombası attı. Emniyetin kapısının yakınına düşen el bombalarından biri patladı, diğeri patlamadı.

Saldırgan kadın el bombalarını attıktan sonra uzun namlulu silahla emniyetin kapısındaki polislere silahla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, kadın eylemci öldürüldü.

Eylemcinin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru hafif yaralandı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan polislerden Tayfun Demirtaş’ın alnından, İhsan Merde’nin kolundan kurşun sıyırması sonucu yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kimliği belli oldu 
Kadın saldırganın parmak izi bilgilerini de değerlendiren polis, öldürülen teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit etti.

Saldırıda yardım eden başka bir kişinin olup olmadığı ise araştırılıyor.

Saldırgan iki değil bir kişiydi
Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi’nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı.

Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi’nin büyük kısmı trafiğe kapanırken, Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü’ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı.

Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı’nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

Bomba İmha Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.