Emlak sektörünün kuralları değişiyor

0
38

2016 Eylül ayında Sina Afra önderliğinde Can Günay ve Aziz İhsanoğlu tarafından, yerli ve yabancı yatırımcıların da katkılarının alınmasıyla kurulan Evtiko, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Şu anda 50 milyon TL’lik bir değerlemeye sahip olan şirket, Rocket Internet ve kurucusu Oliver Samwer, Avi Alkaş, Esin Güral’ın da içinde olduğu bir yatırımcı grubu tarafından yatırım aldı.
 
Gayrimenkul satışında devrim: 72 saatte satış
Gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getirerek, yeni nesil gayrimenkul alım–satım çözümleri üretmeyi amaçlayan Evtiko, gayrimenkul satışlarına aracılık eden bir platform olarak pazardaki yerini aldı. Mülk sahiplerinin evlerini birkaç adımda, 72 saatten başlayan çok kısa bir süre içerisinde, kolayca satabilmesine olanak tanıyan Evtiko’nun sistemi şöyle işliyor: Satmak istenilen evle ilgili bilgiler internet sitesindeki form doldurularak veya çağrı merkezi üzerinden Evtiko’ya iletiliyor. Bu bilgiler, kullanılan güncel veri algoritmaları ve SPK lisanslı gayrimenkul uzmanlarının yerinde incelemesi sonucu 48 saat içinde bir teklif veriliyor. Satıcı kabul ederse, en erken 3 gün içinde olmak şartıyla, evin boşaltıldığı gün ödemesinin tamamını alıyor.
 
Evtiko gayrimenkul sektörüne değer katmayı hedefliyor
Evtiko gayrimenkul sektörüne yenilikçi bir bakış açısı kazandırmayı ve evini satmak isteyenlerin teklif almak için akıllarına gelecek ilk adres olmayı hedefliyor. Bunun için sektöre teknolojik dönüşümle birlikte hız ve güvenli bir çözüm sunuyor. Emlak sektöründeki diğer bileşenlerle de iş birliğine gidecek olan Evtiko emlak şirketleri, emlak ofisleri ve ilan siteleriyle ortak çalışarak sektörün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olacak. Böylece sektörde son zamanlarda görülen tıkanıklığı çözecek ve ekonomiye hareket getirecek. Evtiko İstanbul’dan sonra, yılsonunda Avrupa’ya; Barselona, Brüksel, Amsterdam veya Berlin gibi bir metropole açılmayı hedefliyor.
 
Gayrimenkul sahiplerini bekleyen avantajlar
Türkiye’de geleneksel yöntemlerle bir evin satılması ortalama 109 gün sürüyor. Evtiko ise ev sahiplerinin anlaşma sonrasında 30 gün içinde dilediği zaman evi boşaltabilmesine ve aynı gün ödemesini almasına olanak tanıyor. Evtiko’nun sunduğu diğer avantajlar şöyle:

  • Ev satarken karşılaşılan problemleri çözüyor: Doğru alıcıyı bulmak, sıkı pazarlık süreçlerine girmek, potansiyel alıcılara evi gezdirmek gibi sorunları ortadan kaldırıyor.
  • Ev sahiplerinin endişeye kapılmadan hayatına devam etmesini sağlıyor: Yaşam düzenini bozmamak için “önce satmalı sonra almalı” veya “önce almalı sonra satmalı” polemiğine son veriyor. Evin satılıp boşaltılacağı güne satıcı karar veriyor.
  • Adil ve gerçek teklif: SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanlarının değerleme çalışması ve data algoritmaları ile hazırlanan raporlar neticesinde en adil teklifi sunuluyor.