Emirates Grubu, yılı 1.1. milyar dolar kâr ile tamamladı

    0
    38

    Emirates Grubu, 2017-2018 mali yılını üst üste 30’uncu kez, kârla tamamladığını ve kapasite artışları ile paralel istikrarlı bir ticari büyüme gerçekleştirdiğini açıkladı. Grup bünyesindeki dnata, şimdiye kadarki en kârlı dönemini geçirirken, Emirates Havayolu 762 milyon dolar ile karlılığını artırdı.
     
    Emirates Grubu, yayınladığı 2017-18 Yıllık Raporunda, 31 Mart 2018 tarihinde sona eren mali yılla ilgili olarak, geçen yıla göre %67 artışla, 1,1 milyar dolar bedelinde kar elde ettiğini bildirdi. Grup’un geliri 27.9.milyar dolar bedeline ulaşarak, geçen yılın sonuçlarına göre %8 artış sağladı ve Grup’un nakit bilançosu, mart ayında çıkarılan tahvilin ve mart sonunda Paskalya tatillerinin erken başlamasının da desteği ile %33 artarak 6,9 milyar dolar bedeline ulaştı.
     
    Genel kara paralel olarak, Grup, Dubai Yatırım Kuruluşu’na 545 milyon dolar beyanında bulundu.
     
    Mali sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum: “2017-18 dönemindeki iş koşulları iyileşse de zorlu olmaya devam etti. Siyasi istikrarsızlığın sürdüğünü, maliyetlerimizi arttıran petrol fiyatı artışları ve amansız rekabet nedeni ile marjlarda aşağıya yönelik baskı olduğunu gördük. Olumlu tarafında ise, küresel hava kargo endüstrisindeki sağlıklı toparlamadan ve ABD doları karşısında başlıca kurlarda oluşan görece güçlenme sayesinde faydalar elde ettik. Her zaman için, geleceğe yönelik bakış açımızı kaybetmedik. 2017-18 döneminde, Emirates ve dnata, art arda 30 yıl kar elde ederek, işletmenin her kesiminde büyüme sağlayıp ve gelecekteki başarımızı teminat altına alacak inisiyatiflere ve altyapıya yatırım yapmaya devam etti” dedi.
     
    2017-18 döneminde, Grup, hava taşıtı ve ekipmana, modern tesislere, en son teknolojilere ve personele 2,5 milyar dolar bedelinde yatırımlar yaptı.
     
    Emirates ayrıca, 2022 yılından itibaren teslim edilecek olan 40 Boeing 787-10 Dreamliner için 15,1 milyar dolar bedelindeki sözleşme ve 16 opsiyonu ile birlikte, 36 ek A380 hava taşıtına yönelik US$ 16 milyar bedelindeki sözleşmeler ile iki önemli taahhüdü olduğunu açıkladı.
     
    Yıl içerisinde, dnata’nın kilit yatırımları şunları içerdi: AirLogistix USA’nın iktisabı ile birlikte ABD kargo pazarına girmesi; London Gatwick, Amsterdam-Schiphol ve Adelaide’deki yeni antrepolar ve ekipmanla birlikte kargo kabiliyetlerinin genişletilmesi; Dublin ve Melbourne’daki yeni catering tesisleri, Karachi ve Melbourne’daki yeni marhaba yolcu salonları.
     
    80’den fazla bağlı kuruluşu dahilinde, Grup’un toplam işgücü %2 azalarak 103,363’e indi ve Emirates ve dnata dahilindeki genel verimlilik iyileştirmesinin bir parçası olarak, 160 farklı uyruğu temsil etti.