Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

0
28

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, ekonominin canlandırılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım ve teşvikler görüşüldü.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantı, 4,5 saat sürdü.

Toplantıda, ekonomideki son gelişmelerin yanı sıra ekonominin yeniden canlandırılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım ve teşvikler ele alındı.

Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile ilgili bürokratlar katıldı.

Bakanlar sunum yaptı
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen EKK toplantısında, ekonomideki gelişmeler tüm yönleriyle ele alındı.

Toplantıda, ilgili bakanlar büyüme, enflasyon, faiz, özel sektör ve kamu yatırımları, kamu finansmanı, dış ticaret, cari denge, cazibe merkezleri, bütçe performansı konularında sunum yaptı.

Toplantıda, bakanların sunumları üzerinden, güçlü büyüme performansıyla öne çıkan Türkiye ekonomisinde son aylarda artış eğilimi gösteren faiz, enflasyon ve işsizlik rakamlarının düşme eğilimine girdiği değerlendirmesinde bulunuldu.

2017 yılının başından beri süren ihracat artışının gelecek dönemde de devam edeceği ortaya konulurken, cari açık rakamlarının da hedeflere uygun olarak gerçekleşeceği kaydedildi.