Eczacıbaşı, Türkiye’deki karo üretimini tek merkezde topluyor

0
61

Bozüyük’teki tesislerini büyüten ve yatırımlarını bu bölgede konsolide etme kararı alan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Tuzla’daki karo seramik tesislerini lojistik merkezine dönüştürecek.

Şirket açıklamasına göre, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, ana üretim merkezinin yer aldığı Bilecik Bozüyük’teki yatırımlarına devam ediyor. Eylül ayında yeni bir seramik sağlık gereci işletmesinin ilk fazını tamamlayarak ek kapasite ve yeni istihdam yaratan grup, Bozüyük’teki karo seramik fabrikasının da kapasitesini artırarak Türkiye’deki seramik üretimini tek merkezde toplayacak.

Bu kapsamda, VitrA Karo’nun Tuzla’daki üretimi yıl sonuna kadar Bozüyük’e taşınacak. Tuzla’daki tesisler ise grubun İstanbul ve Marmara Bölgesindeki müşterilerine hizmet verecek bir lojistik merkezine dönüştürülecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, şunları kaydetti:
“90’ların başında Tuzla’da kurulan fabrikamız, bölgenin artık endüstriyel yatırımlara izin vermemesi nedeniyle adeta sıkışmış durumda ve genişleyemiyor. İstanbul’un sanayi tesislerinden arındırılması, Marmara’dan başlayıp Bilecik’e kadar uzanan bölgenin sanayi havzasına dönüştürülmesi uzun süredir gündemdeydi. Bu bölge ise daha çok depolama amaçlı kullanılır hale geldi.

Bu çerçevede biz de Türkiye’nin en önemli seramik kuruluşlarını barındıran Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi kapsamında yer alan Bozüyük’teki tesislerimizi büyütüyor, yatırımlarımızı bu bölgede konsolide ediyoruz. Tuzla’daki tesislerimizi ise lojistik merkezine dönüştüreceğiz.”

Gümrah ayrıca, Tuzla tesislerinde çalışanların arzu ettikleri takdirde, taşınma yardımı da alarak Bozüyük’teki fabrikalarda istihdam edileceğini ifade etti.

Açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan karo ihracatında ilk sırada yer alan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubunun yıllık karo üretim kapasitesi 37,5 milyon metrekare seviyesinde. Bu kapasitenin yüzde 70’ini Türkiye’den karşılayan grup, Almanya, Fransa ve Rusya’da da karo üretimi yapıyor.