ECB: Euro Bölgesi’nde riskler aşağı yönlü

    0
    29

    Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi’nde ekonomik toparlanmanın devam etmesinin beklendiğini, ancak risklerin aşağı yönlü olduğunu bildirdi.
         
    Banka bugün yayınladığı ekonomik bültende, hane halkı tüketimi ve yatırımlarda toparlanmanın ekonominin iyileşmesine destek verdiğini belirtti.
         
    Bültende, “Yurt içi talep, ECB’nin para politikası tedbirleri ile desteklenmeye devam ediyor. Uygulanan politikaların finansman şartları üzerine olumlu etkilerinin şirket karlılıkları ile bir araya gelmesi yatırmların faydasına. Ancak Euro Bölgesi büyüme görünümü için riskler aşağı yönlü olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
         
    Bu ortamda genişlemeci para politikasının ekonomik toparlanma ivmesinin desteklenmesi ve enflasyonun hızlanmasının sağlanması için uygun bir derecede devam ettirilmesinin zaruri olduğunu ifade eden ECB, Yönetim Konseyi’nin fiyat istikrarından gelişimi yakından izlemeye devam edeceğini vurguladı. Bültende, “Eğer hedeflerin başarılması için gerekir ise, Yönetim Konseyi yetkileri dahilindeki tüm enstrümanları kullanarak harekete geçer” değerlendimesi yapıldı.