Dünya devine rekor ceza

    0
    71

    Geçen aylarda gündeme gelen iddia sonucunda Google’a 11 milyar dolar ceza ödemesi gündeme gelmişti. 
    Avrupa Komisyonu, Google’a 5 milyar dolar para cezası verdi. Komisyon, Google’ın akıllı telefon üreticileriyle yaptığı incelemeleri tamamlıyordu. Yetkililer Google’ın Android platformunda Chrome internet tarayıcısı ve diğer servislerin haksız rekabet sağladığını duyurdu. Bu gelişme hakkında, bundan böyle telefon üreticilerinin Google’ın uygulamalarını kullanmalarının önüne geçebileceğine dair yorumlar yapıldı. Bu durumda Google’ın Android işletim sisteminde ne gibi değişimler olacağı ise henüz bilinmiyor.

    ​’Android daha az değil, daha fazla seçenek yarattı’
    Google CEO’su Sundar Pichai’nin Android kararına ilişkin yayınladığı metinde, Android telefon kullanımının dünya çapındaki milyonlarca uygulama geliştiriciye ve son teknoloji akıllı telefonları satın alabilen milyarlarca tüketiciye çok fazla seçenek sunulduğu belirtildi. 

     Metinde, “bugün Android sayesinde tipik bir telefon, sadece telefonu satın aldığınız şirkete değil çok sayıda geliştiriciye ait ön yüklenmiş 40’a varan uygulama ile birlikte geliyor. Farklı uygulamaları –ya da tarayıcı veya arama motorunu- tercih etmeniz halindeyse, önceden yüklenmiş olanları kolayca devre dışı bırakmanız veya silmeniz, yerine ise-bazıları geçimlerini uygulama geliştirici olarak sağlayan 1,6 milyon Avrupalı tarafından geliştirilmiş- diğer uygulamaları seçmeniz mümkün”  ifadelerine yer verildi.
     
    “2007 yılında Android’i telefon üreticileri ve mobil şebeke operatörlerine ücretsiz olarak sunmayı seçtik” diyen Pİchai, telefon üreticilerinin rakip uygulamalara da yer vermekte özgür olduklarını belirtti.