Dünya Bankası Türkiye kredisini onayladı

0
54

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’de uygulanacak olan ve yerin derinliklerindeki ısı kaynaklarından yararlanarak yenilenebilir enerji üretimine yardımcı olacak Jeotermal Geliştirme Projesi için 250 milyon dolar tutarında bir IBRD kredisi ile 39.8 milyon dolar tutarında bir Temiz Teknoloji Fonu hibesini onayladı.

Dünya Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada “Türkiye Kalkınma Bankası ve Türkiye Sinai Kalkınma Bankası projeyi uygulayacak iki finansal aracı olacaktır. Bu bankalar TKB’ye 100 milyon dolar ve TSKB’ye 150 milyon dolar olmak üzere IBRD kredilerinden yararlanacak ve kendi kaynaklarından da eş finansman sağlayacaktır” denildi.

TSKB’nin değişken marjlı kredisinin nihai vadesi ilk yedi yılı geri ödemesiz olmak üzere 28 yıl olarak belirlenirken, TKB’nin değişken marjlı kredisinin nihai vadesi ise ilk on yılı geri ödemesiz olmak üzere 25 yıl oldu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, “Türkiye’de enerji güvenliğinin sağlanmasında ve iklim değişikliğinin azaltılmasında yenilenebilir enerji üretim kapasitesinin artırılması kritik önem taşımaktadır” dedi.