​Draghi: Bazı sıkıntılar enflasyona zarar verecek

0
34

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, yıllardır devam eden eden zayıf büyümenin Euro Bölgesi’nde verimliliği aşındırdığını veEuro Bölgesi’nin ekonomik sağlığında kalıcı hasar riskini artırdığını bildirdi. 
 
Brüksel Ekonomik Forumu’nda konuşan Draghi, para politikasının tek başına ekonomik sıkıntıları çözemeyeceği görüşünü tekrarladı. Draghi, “Yapısal reformları ertelemek için çok fazla anlaşılabilir siyasineden var, ancak çok az ekonomik neden var. Reformları ertelemenin maliyeti çok yüksek” diye konuştu. 
 
“Karşı karşıya olduğumuz şokların doğası dikkate alındığında, enflasyonun kaçınılabilecekten daha uzun süre hedefimizin altında kalmasına için veremeyiz” ifadelerini kullanan Draghi, “Eğişin altında büyüme kalıcı bir hasara yol açmadan önce üretimin potansiyel seviyesine dönmesini sağlaması için her çabayı göstermemiz gerekiyor” dedi. 

Draghi, “Bazı sıkıntılar kaçınılmaz şekilde enflasyona zarar verecek. Diğer politikalar para politikasına göre ayarlanmalı. Euro Bölgesi artan risk priminden mağdur oluyor. Banka bilançoları henüz tam olarak onarılmış değil. Bazı Euro Bölgesi ülkelerinde sorunlu krediler hala yüksek. Talebin desteklenmesi için mali politika, para politikasıyla birlikte hareket etmeli” açıklamasında bulundu.