Dolar/TL güne yatay başladı

0
36

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlayarak 3,5160 seviyelerinde dengelendi.

Dün 3,5448’e kadar yükselen dolar/TL, bu seviyelerde kalıcı olmadı ve düşüşe geçerek günü önceki kapanışa göre yüzde 0,25 azalışla 3,5143’ten tamamladı.

Dolar/TL, genel olarak geçen haftadan bu yana etkili olan 3,50-3,55 bandı içindeki dalgalı seyrini bugüne de taşıdı. Saat 09.45 itibarıyla dolar/TL önceki kapanışının hemen üzerinde 3,5160 seviyelerinden işlem görürken, aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 3,9650, sterlin/TL de 4,5395 ile dünkü kapanışına yakın seviyelerden alıcı buluyor. 

Analistler, bugün veri gündeminin görece zayıf olduğunu belirterek, Katar’la bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin gelişmelerin piyasaların gündeminin ilk sırasına yerleştiğini ve yatırımcıların yarınki yoğun veri ve haber gündemini bekleyeceğini ifade etti. 

Yarın, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) toplantısı, İngiltere’de genel seçim ve ABD’de eski FBI Direktörü James Comey’in ifadesinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabilecek gündem maddeleri olduğunu ifade eden analistler, makroekonomi açısından ise Türkiye’de sanayi üretimi ve Avro Bölgesi büyüme verilerinin izleneceğini dile getirdi.