Dolar/TL 3,70’e yakın

0
31

Güne yükselişle başlayan dolar/TL, 3,69’un üzerinden alıcı buluyor.

Dün, 3,64 seviyesinden güne başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz artırımı yapabileceği beklentisinin artmasıyla en yüksek 3,6787’yi gördü ve günü 3,65’in üzerinde tamamladı.

Bugüne artışla 3,6560 seviyesinden başlangıç yapan dolar/TL, saat 12.12 itibarıyla yüzde 1,19 yükselişle 3,6969 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,19 artışla 3,90’dan işlem görüyor. 

Analistler, piyasalar tarafından Fed’in en “güvercin” üyelerinden biri olarak kabul edilen Lael Brainard’ın, dün akşamki konuşmasında, yakın zamanda faiz artırmanın uygun olacağını söylemesi, daha önce iyi gelen veriler ve açıklamalarla yükselen mart ayına ilişkin faiz artırım beklentilerini yüzde 80 seviyelerine çıkardığını belirtti.

Dolar endeksinde de yükseliş yaşandığını ifade eden analistler, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında yüzde 1’e yakın değer kaybettiğini söyledi. 

Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ocak ayı ÜFE, ocak ayı işsizlik oranı ve ABD haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini belirtiliyor.