Doğu’ya destek artarak devam edecek

0
27

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre iki bölgede, 91’i Gençlik Merkezi, 87’si Kitap Kafe ve 25’i Mobil Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 203 projeye 20 milyon lira destekte bulunulacak. 

Gençlerin 2023 vizyonunu uygulamaya koyabilir nitelikte, öz güven sahibi ve uluslararası alanda rekabet edebilecek donanıma sahip olarak yetişmelerini sağlayabilmek için desteğini sürdüren Bakanlık, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 800 bin gencin faydalandığı bin 353 projeye, 129 milyon lira katkı sağladı.

Destek programının içeriğini, güncel gelişmelere, değişen beklentilere ve ihtiyaçlara göre revize eden Bakanlık, dezavantajlı gençlere ve bölgelere daha güçlü destek verecek. Son dönemde ülkenin doğu ve güneydoğusunda yaşanan terör olayları sonrasında bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı da, Türkiye geneli dışında sadece Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illere yönelik özel bir destek verme kararı aldı.

Özel Çağrı Programı adı altında uygulamaya konulacak destek programını, Mobil Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe olmak üzere üç tür proje ile sınırlandıran Bakanlık, destek tutarının üst sınırını, Kitap Kafe ve Mobil Gençlik Merkezi projeleri için 125 bin, Gençlik Merkezi projeleri için ise 150 bin lira olarak belirledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada, 20 milyon liralık desteğin bu iki bölgeye verdikleri önemin bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek, “Gençlik Projeleri Destek Programı’nda, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne ayrı bir önem veriyoruz. Bölgeye yönelik desteklerimiz artarak sürecek. Bölgedeki tüm illerimiz bundan payını alacak. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla gençlerimizin hayata geçirdiği hareketlilik projeleri ve gençlik çalışmaları ile ilgili özel proje çalışmalarına destek veriyoruz. Bunu da 20 milyon liralık kaynak ile gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.