Doğuş Grubu Euroleague ailesine katıldı

0
29

Doğuş Grubu,Avrupa’nın kulüpler düzeyinde en büyük ve köklü organizasyonu olan Euroleague ailesine katılarak basketbola olan desteğini uluslararası platforma taşıyor.Sosyal sorumluluk, sosyal vatandaşlık gibi yaklaşımlar ile toplumun farklı katmanlarına gelişim ve fırsat sağlayan, sürdürülebilir platformlar yaratan Doğuş Grubu, Avrupa’nın en prestijli basketbol organizasyonu olan Euroleague’inana sponsorlarından biri oldu.

Ayrıca, Doğuş Grubu’nun Türkiye’de gerçekleştirdiği, gençlerin yaşamlarında ‘oyunda kalarak’ fark yaratmalarını, kaybetmeyi de kazanmayı da basketbol ve spor aracılığıyla deneyimlemelerini sağlayan platformu ‘Oyunda Kal’, Euroleague’insosyal sorumluluk programıOne Team aracılığıyla Avrupa’ya açılıyor.

Türk basketboluna değer katmak üzere önemli sosyal platformlara verdiği destekle tanınan Doğuş Grubu, Euroleagueailesine katıldı. Doğuş Grubu Euroleagueiş birliğinintemelinde sosyal sorumluluğa ilişkin ortak hedeflerin yanı sıra, Doğuş Grubu şirketlerinin Turkish Airlines Euroleague Basketball ve Eurocup kapsamında üstleneceği Avrupa geneli ve yerel sponsorluklarda yer alıyor.

Her yıl, 24 takımın mücadele ettiği ve toplamda 252 müsabakaya sahne olan Turkish Airlines Euroleague’de, Türkiye’den bu sene, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş takımları mücadele edecek.

Euroleague Basketball Başkan ve CEO’su JordiBertomeu konuyla ilgili; “Toplumsal değerlere ve basketbola büyük kararlılıkla bağlı Doğuş Grubu ile girdiğimiz bu iş birliğinden gurur duyuyoruz. Bu anlaşma Euroleague’in sosyal programlarını desteklemenin yanı sıra, sporun uluslararası düzeyde tanıtılmasına da yardımcı olacaktır.”dedi.

Doğuş Grubu, Marka Algı ve Gayri Maddi Varlık Yönetimi Başkanı Semih Yalman,ise konu hakkında şöyle konuştu: “Doğuş Grubu, oluşturduğu sosyal platformlar kanalıyla toplumun farklı katmanlarında değer yaratma bilinciyle, spor ve eğitimi entegre eden çeşitli projeler yürütmektedir. Bu bağlamda, 26 ülkede 250’den fazla şirketle hizmet sunan bir grup olarak, dünyanın en prestijli platformlarından biri olan Euroleague Avrupa Basketbol Ligi ile işbirliği yapmak bizim için gurur verici. Bu vasıtayla uluslararası arenada atmış olduğumuz önemli adımlara bir yenisini daha eklerken, paydaşlarımızla daha etkin bir iletişim kurmayı hedefliyoruz. Türk ve Avrupa basketboluna değer katacağına inandığımız iş birliğimizin her iki taraf için uzun vadeli ve başarılı bir deneyim olmasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile Euroleague tarafında takdir gören, gençlere fırsat yaratılması amacıyla yola çıkan Şahenk İnisiyatifi bünyesindeki Oyunda Kal platformunu da yurtdışına taşımayı hedefliyoruz.”

“Oyunda Kal” platformu One Team ile Avrupa’ya açılıyor
Doğuş Grubu bünyesindeŞahenk İnisiyatifi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak spora ve basketbola yönlendiren “Oyunda Kal” platformu, Euroleague’in sosyal sorumluluk programı olan ‘One Team’ ile birlikte eğitim ve sporu entegre ettiği projelerini Avrupa’ya taşıyor.Uluslararası platformlarda aldığı prestijliödüllerle adından söz ettiren“Oyunda Kal” ilebugüne kadar Türkiye’de 40 basketbol sahası inşa edilerekveya mevcut sahalar yenilenerek 25.000’i aşkın çocuğun basketbolla buluşmasına katkıda bulunuldu.

Oyunda Kal platformu, bir sonraki adım olarak One Team ile ortak amaçlar çerçevesinde Türkiye genelinde ulaştığı başarıyı mevcut çalışmalarını Avrupa’ya taşıyarak yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Euroleague tarafından başlatılan sosyal sorumluluk programı One Team, kulüpler ve toplum arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla risk gruplarına, sosyal etkileşim ve eğitim programlarıyla ulaşıyor.