Divan Grubu ve Türkerler Holding arasında işbirliği

0
39

Koç Holding iştiraki Divan Grubu, Türkerler Holding tarafından geliştirilen Mahall Ankara projesinin bir bölümünün ve Kule ofislerin işletmesini, Mahall Bomonti İzmir projesindeki tüm rezidansların, işletmesini “Divan Residence” markası ile üstlenecek.

İki grubun işbirliğine ilişkin imza töreni Divan İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. 10 yıl sürecek işletme anlaşmalarına Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum ve Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin imza attı. 

Türkerler Holding Yönetim Genel Koordinatörü Attila Sezgin , Türkiye’nin en köklü gruplarından biriyle işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “İnanıyorum ki bu işbirliği gayrimenkul sektöründe standartları çok daha yukarı taşıyacaktır” dedi. Attila Sezgin, “Türkerler Holding olarak 50 yıla dayanan köklü 
geçmişimizde önemli projeler gerçekleştirdik. Taahhüt, gayrimenkul geliştirme, yenilenebilir enerji, doğal gaz dağıtım ve ticareti, kamu özel ortaklığı projeleri ve tekstilde Türkiye’nin en iddialı projelerine imza attık. Devam eden projelerimizin toplam yatırım miktarı 5 milyar Dolar. 3 yılda ulaşacağımız yatırım miktarı yaklaşık 8 milyar Dolar’dır. İnşaatta 1993’ten bu yana 5 milyon metrekare hacmine ulaştık. Halen 13 bin 500 kişi istihdam ediyoruz. Ülkenin dört bir yanında ve küresel arenada hizmet vermeye devam edeceğiz. Gayrimenkul sektöründe de seviyeyi uluslararası standartların da ötesine taşımayı hedefliyoruz. Bu işbirliği bu hedefimizi  gerçekleştirmede önemli bir adımdır” diye konuştu. 

Divan Grubu olarak, Türkerler’le işbirliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz”
Divan Grubu CEO’su Richard P. Appelbaum, Türkerler’le işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Divan markasının 60 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Appelbaum, halen Türkiye’de ve yurtdışında 22 farklı markayla 120 ayrı birimde faaliyet gösterdiklerini kaydetti. 

Turizm ve yeme-içme sektöründen sonra 2012 yılında gayrimenkul geliştirme sektörüne girme kararı aldıklarını belirten Appelbaum, “Divan Grubu olarak, birlikte çalışacağımız ortakları belirlerken haklı olarak çok seçici davranıyoruz. Çünkü amacımız kendi uzmanlık alanlarımızı daha ileri seviyeye taşırken, hem ortaklarımız hem de bizim geliştirmekte olduğumuz projelerde  konaklayan ya da buralarda yaşayan misafirlerimizin deneyimini en üst seviyeye çıkarabilmektir. Bu nedenle Türkerler Grubu’yla birlikte hem Ankara, hem de İzmir’de hayata geçireceğimiz projelerin duyurusunu yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

Mahall Ankara ve Mahall Bomonti İzmir’deki ofislerde ve rezidanslarda 5 yıldızlı otel konforu sunmayı vadettiklerini vurgulayan Richard P. Appelbaum şöyle konuştu: “Konfor, rahatlık ve verimlilik Divan’ın Türk ev sahipliği, Türk konukseverliğiyle birleşecek ve çok yakın bir zamanda Ankara’da ve ondan bir süre sonra 
da İzmir’de konut sahipleriyle buluşacak. Bugünü güzel kılan özelliklerden bir tanesi de iki tane rezidans projesinin duyurusunu aynı anda yapıyor olmamız. Bugünkü duyuruyla birlikte Türkerler Holding’le gelecekte gerçekleştireceğimiz bir takım ortaklıkların da temellerini atmış olduğumuzu umuyorum. Umuyorum ki bugün temellerini attığımız bu güzel iş ilişkisi Türkiye’de her iki holdingin de büyümesine ve genişlemesine katkı vermeye devam edecektir.”