Dijital platformlar kadını hedefliyor

0
82

Kadınlar da artık dijital yaşamın vazgeçilmez profilleri arasında yer almaya başladı. Özellikle kişisel bakım, moda, ev ekonomisi, mutfak gibi alanlarda kadınlar interaktif dijital ortamları çok sık kullanmaya hatta içeriklerini kendileri üretmeye başladı.

Kadını hedefleyen pek çok marka da kendi dijital platformlarını oluşturarak dijital yaşama katkı vermeye başladılar. Tefal ve Rowenta gibi köklü markaları bünyesinde bulunduran Groupe SEB, bu örneklerin başında geliyor. Groupe SEB, Türkiye’de üç önemli kategoriyi birleştirerek, yemek pişirmekten ev ve kişisel bakıma kadar günlük hayatlarında kadınlara kolaylık sağlayacak video ve paylaşımları tek bir dijital platformda topladı. Bilgisayardan, telefondan ve tabletten kolayca ulaşılabildiği belirtilen Home&Cook.tv web sitesi ile ihtiyaç olunan bilgiye her an her yerden erişim sağlanabiliyor, paylaşımların her an her yerden yapılabildiği bildiriliyor.
Yaklaşık bir yıldır yayın hayatında olan Home&Cook.tv’de bugün 2 binin üzerinde içerik bulunuyor. Bunların birçoğu kullanıcı içeriklerinden oluşuyor. 2015 yılında altı ay süresince ev, mutfak, bakım kategorilerden 500 video, 1 milyarın üzerinde izlenmiş durumda.

Home&Cook.tv’ye uluslararası iki büyük ödül Dijital platforma yaptığı bu yatırımın geri dönüşünü alan Groupe SEB, Home&Cook.tv ile dünyanın en önemli uluslararası interaktif medya ödüllerinden olan Horizon Interactive Awards’tan bir altın bir gümüş ödülle döndü. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ev, mutfak ve kişisel bakım alanlarında kadınların ihtiyacı olan her şeyi tek bir dijital platformda toplayan Home&Cook.tv, “Tüketici Ürünleri Web Sitesi” kategorisinde Altın Horizon, duyuru videosu ile de “Video Reklam” kategorisinde Gümüş Horizon kazandı.

Groupe SEB Pazarlama Direktörü Zümrüt Tamer; ‘’Home&Cook.tv platformumuz ile dijital dünyanın en prestijli ödülü olan The Horizon Interactive Awards’ta Tüketici Ürünleri Web Sitesi kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak Altın Horizon, Video Reklam kategorisinde ise Home&Cook.tv duyuru tanıtım videosu ile Gümüş Horizon’unun sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Groupe SEB Dijital Pazarlama Müdürü Burçin Balcı Özmen; “Home&Cook.tv platformumuz aracılığıyla “hayat dolu fikirler, ilham veren çözümler” ile kadınların hayatını kolaylaştırıyoruz. Home&Cook.tv ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ev, mutfak ve kişisel bakım alanlarında bir kadının ihtiyacı olan her şeyi tek bir dijital platformda topladık. Yaşamın içinden güncel içerikleri ve her yaştan kadının hayatına kolaylık katacak önerileri ile Home&Cook.tv, gelişmiş arayüzü sayesinde üyelerine birbirleriyle fikirlerini ve önerilerini de paylaşabilecekleri interaktif bir ortam sağlıyor’’ açıklamasını yaptı.