Dijital dönemeç

0
59

 ŞOK’UN YILDIZ HOLDING AILESI’NE katılmasıyla perakende sektöründe başlayan hareketlilik hız kesmeden sürüyor. Son iki yılda en hızlı büyüyen perakendeci unvanını elinde bulunduran ŞOK Marketler, 2017’de yüzde 46 oranında büyüdü ve yine aynı yıl konsolide cirosunu 9.5 milyar TL olarak gerçekleştirdi. Yıldız Holding’de perakende şirketlerinin cirosu, toplam grup cirosunun yüzde 30’unu geçiyor. Perakendede özellikle iş modellerini iyileştirip geliştirerek ve yeni mağazalar açarak mevcut yapının sürdürülebilirliği konusunda çalışılıyor.
Online alışveriş imkanı sağlayan zincir market olarak ŞOK Marketler, özellikle son iki yıldır aynı zamanda dijitalleşme atağında. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, uygun fiyatlı zincir marketler içinde dünyada bir ilke imza atarak, online alışveriş imkanı sağlayan tek zincir marketi olmaya yönelik stratejilerinden bahsediyor. Telefonlardan ücretsiz indirilebilen “Cepte ŞOK” uygulamasının, “internetten öde, marketten teslim al” modeliyle farklı bir seçenek sağladığını söylüyor. Dünyada yaygın olan ‘Tıkla, Gel, Al (Click&Collect)’ prensibiyle geliştirilen uygulama, tüketicilere zamandan tasarruf ve ŞOK Marketler’in ilgi çeken fırsat ürünlerine hemen ulaşma imkânı sağlıyor.
Uygulama ile ilgili olarak Demirel, şu bilgileri paylaşıyor: “Cepte ŞOK projesinin ilk adımını 2016 yılının Ağustos ayında attık. Kasım 2016’da tasarımı hazırlandı. Click&Collect uygulaması dünyada İngiltere ve Fransa’da uygulanıyor. Türkiye’de uygun fiyatlı ürünler satan perakende zincirleri arasındaysa ilk kez ŞOK Marketler bu uygulamayı hayata geçirdi. Bu aynı zamanda dünyada da uygun fiyatlı ürünler satan marketler içinde de ilk kez uygulanıyor.”
Dijital uygulama ile özellikle çalışan kadınlar ve alışveriş yapmaya vakti olmayanlar hedefleniyor. Bu hizmete bağlı olarak özellikle internet alışverişlerinde sepetin büyüdüğünü söyleyen Demirel, müşterilerine uygun fiyatları ürünlerin yanı sıra marka ürünler de satan ve ürün çeşitliliğinden hesaplı bir şekilde yararlanma fırsatı sunduklarını, internette zaman geçiren, internetten alışverişi kendisine bir alışkanlık haline getiren tüketicilere ulaşmayı hedeflediklerinin altını çiziyor.
ÜÇ BÜYÜK INDIRIM MARKETI, 3 yılda 7 bin 305 market açtı. BİM, A101 ve Şok gibi market sayısı bini geçen ulusal indirim marketlerinin üç yıllık büyümesi yüzde 72’yi buldu. 3. Private Label Zirvesi’nde Nielsen Perakende Hizmetleri Direktörü Tamer Gülsaç’ın açıkladığı Nielsen PL Sektörü Araştırması’na göre alışveriş indirim marketlerine kayıyor. Tüketici alışkanlıklarında ciddi değişim gözleniyor. Tüketici artık “haftalık” alışverişi tercih ediyor. İndirim marketi sayısının 10 bin 145’ten 17 bin 450’ye çıktığı son üç yılda tüketicinin “haftalık” tarz alışveriş alışkanlığı da yüzde 23’ten 42’ye çıktı. Özellikle gıda
fiyatlarındaki yüksek fiyat artışı tüketiciyi “büyük paketli” ürünlere yöneltti.
Araştırma sonrasında bu marketlerin hızlı büyümesini destekleyecek bir gelişme daha yaşandı. Tarım Bakanlığı ucuz et satışını bu marketler eliyle yapmaya başladı. Nielsen’in Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT) için yaptığı araştırmanın bulguları şöyle: Ağustos 2014 ile Ağustos 2017 arasındaki üç yıllık dönmede ulusal zincirlerdeki (Migros, Carrefour, Real, Tesco, Adese, Makro, Uyum, Onur, Beğendik, Özdilek ve Happy) yüzde 29, lokal zincirlerde yüzde 13 büyüme olurken; BİM, A101 Şok gibi ulusal indirim marketlerindeki büyüme yüzde 72’yi buldu. Son bir yıl içinde ulusal zincirler yüzde 1, lokal zincirler yüzde 4 büyürken, indirim marketlerindeki büyüme yüzde 16’ya ulaştı. Trend indirim marketlerindeki büyümenin devam edeceğini gösteriyor.  
Son beş yılda haftalık alışveriş yapma sıklığı 19 puan artarak yüzde 42’ye ulaşırken, aylık alışveriş yapma sıklığı yüzde 49’dan yüzde 36’ya geriledi. Tüketici daha sık alışveriş yapıyor ve daha büyük paketli ürünleri tercih ediyor denilebilir.
TÜM BU GELIŞMELERDEN SONRA 2018 yılını ŞOK için yenilenme ve büyüme yılı olarak açıklayan Demirel, ana odaklarından birinin de müşteri olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Bu süre içerisinde müşteri beklentilerini anlamaya çalıştık ve onların beklentilerine yönelik aksiyonlar aldık. Müşterilerimize daha güzel ve kolay bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla yeni mağaza konseptimizi hayata geçirdik. Beğeni kazanan bu konsepti mevcut mağazalarımıza hızla uyarladık. Bunun yanı sıra müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak ürün portföyümüzü gözden geçirdik. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla mağaza operasyonlarında mükemmelliğe odaklandık.”
Özellikle gizli müşteri araştırmaları ile markanın kontrolü için de çalışmalara ağırlık veren ŞOK Marketler, operasyonel verimlilik konusunda, mevcut operasyonları daha verimli ve basit hale getirmek için çalışmalar gerçekleştiriyor.
Demirel, ŞOK’un en büyük farkının Türkiye markalarına sahip çıkarak onları ekonomiye kazandırmak olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Mintax, Mis, Piyale, Evin gibi her biri kendi alanında yüksek bilinirliğe sahip markaları tüketicilerin beğenisine sunduk. Bu bakımdan tarihi bir misyon da yüklenmiş durumdayız. Bu markalar ŞOK’un içinde kısa zamanda önemli satış rakamlarına sahip hale geldi.”
ŞOK Marketler, ürün portföyünün sadeleştirilmesi, kategori çeşitlendirilmesi gibi konularda çalışmalar gerçekleştiriyor. Ürün kategori geçişlerini kolay bulunabilecek portföyle öne çıkarıyor.
Discount pazarında önceliklerinin sektör sıralamasında bir rakamın karşılığı olmak yerine müşteri odaklı olmak olduğunu söyleyen Demirel, marka sadakati yaratmanın çok daha önemli olduğunu söylüyor. Bunun ŞOK’u pazarı domine eden oyunculardan biri yapacağına olan inancını dile getiriyor.
Demirel’in çalışma prensibi yerinde tespitler ve ziyaretler üzerine. Zamanının büyük bölümünü sahada geçiriyor. Marketlerde denetimler yapıyor. Perakende sektöründeki deneyimini bundan sonrası için discount market zincirleri arasında en hızlı ve en yaygın zincir olmak olarak açıklıyor.