Diagono Magnesium: Mükemmel zamanlama

0
40

Şehirli ve çağdaş, görsel tasarımıyla dikkat çekici Diagono Magnesium, tümüyle güncel değerlerle uyumlu bir model olarak geçen yıl spor saatler dünyasındaki özel yerini aldı. Bu yüksek teknoloji ürünü göz alıcı saat, kendine özgü stilini ödünsüz ve cesur bir tavırla ortaya koyuyor. Diagono Magnesium serisi şimdi otomatik kurmalı kronograf mekanizmalı, çok beğenilen bir komplikasyon saate hoş geldin diyor. Bu son derece etkileyici maskülen spor saat, anında algılanan bir performans hissi uyandırıyor. Diagono kasasının simgelediği ruhla uyumlu olmanın yanı sıra Diagono Magnesium aynı zamanda en mükemmel modern İtalyan spor arabalarla kıyaslanabilecek bir şekilde geliştirilmiş, yapılandırılmış ve monte edilmiş bir saat olarak öne çıkıyor. Diagono Magnesium, kasasını oluşturan magnezyum, Motorlac ve PEEK gibi yüksek teknolojik malzemeler aracılığıyla nasıl bir teknik harika olduğunu ifade ediyor. 

100 metreye kadar su geçirmeyen bu sıra dışı saat, stiliyle ve 42 mm çaplı magnezyum ve PEEK kasasıyla mükemmel uyumlu vulkanize kauçuk kayışla tamamlanıyor. Siyah, kırmızı, mavi ve gri olmak üzere dört versiyonu bulunan saatlerin kadranları da aynı renklerde lake cilalı. Bu modelin kalbini attıran B130 kalibre, mekanik, otomatik kurmalı kronograf bir mekanizma ve 42 saatlik güç rezervine sahip, üstelik sadece 6,10 mm kalınlığında. Ateşli karakterli, kendinden emin, cesur bir saat olan Diagono Magnesium Chronograph, kişiliğiyle, çok yönlülüğüyle ve en önemlisi hafiflik olan teknik özellikleriyle şaşırtıyor ve cezbediyor. 

DIAGONO:
ÇOK YÖNLÜ SPOR SAAT

Bulgari’nin Diagono modeli spor saatler arasında ayrı bir kulvarda koşarken bu teknik ve sofistike koleksiyonun şehirli, kozmopolit bir yaklaşımı kolayca benimsediği görülüyor. Çok yönlü doğasının kökleri ise antik tarihe kadar uzanıyor. Diagono adı, Antik Yunancadaki agôn kelimesinden geliyor ve içten gelen zarafetle sportmenliğin kurallarına uyarak rekabet etmeyi ve verimliliği ifade ediyor. 

Myron’un Disk Atan Atlet (Discobulus) heykeli, Diagono saatlerin tonunu belirler. Sadece bronzla çalışan Yunan heykeltıraş ve Attika’lı tunç ustası Myron’un en ünlü eseridir Disk Atan Atlet. Sanat tarihinde önemli bir yer kazanan Myron, Disk Atan Atlet örneğinin de gösterdiği üzere yaratıcılığı ve cesaretiyle ün sahibi olmuştur. Genç Yunan atlet, diski atmadan hemen önceki anda mükemmel, kaslı vücudu zıt yöndeki güçleri tüm gerginliğiyle ifade ederken betimlenmiştir. Myron, klasik heykellerin bilinen katılığını olağanüstü teknik ve sanatsal beceriyle giderir. Disk Atan Atlet, gerçek estetiğin zarafet, kuvvet, uyum ve çeviklik arasındaki dengede yattığını gösterir. İşte tam da bu özellikler, İsviçre saatçiliğinin hassasiyetini yaratıcı İtalyan dehasıyla buluşturan Diagono Magnesium’un özündeki iki yönlü kültüre bir saygı duruşudur adeta. 

Bulgari Diagono, alüminyum gibi malzemelerin kullanıldığı ilk saatlerden biri oldu. Yıl 1998’di ve uluslararası saatçilik çevrelerinde sansasyon yarattığı gibi tasarım dünyasını da ayağa kaldırdı. Pek çok ünlü hemen benimserken, pop star Sting bileğinde Diagono saati olmadan sahneye çıkmıyordu. Bulgari renklerini ve Diagono saatin çizimini üzerinde taşıyan bir uçak dünyada mekik dokudu. İnanılmaz cesur bir adımla dünya prömiyeri yapılmış oldu. Ardından titanyum çağı geldi ve beraberinde daha fazla cesaret, yeni iddialar ve başarılar getirdi. Kauçuk kayış da orijinal bir dokunuş kattı. Diagono serisi kapsamında 2015 yılında magnezyum ve ileri düzeyde teknik üç malzemenin kombinasyonu kullanılarak yepyeni teknolojik bir boyut lanse edildi. Yüksek saatçilik dünyasının genel sakinliği içinde her biri önemli devrimler olan bu atılımlar, stil, moda ve dizayn tutkunları tarafından gerçek anlamda büyük başarılar olarak değerlendirildi. 

Diagono Magnesium stil açısından da eksiksiz bir model ve her okazyonda, her durumda, her koşulda kullanıma uygun. Çağdaş tasarımıyla hem sportif, hem sofistike tarzını kendinden emin bir şekilde ortaya koyan bu saat, rekabet ve performansın yüksek temposundan daha sakin kentsel ortamlara rahatça geçiş yapabiliyor ve sahibinin kazanma arzusunu temsil etmeye devam ediyor. 

MAGNEZYUM: DAYANIKLI VE HAFİF
Organik ve kimyasal nitelikleriyle bilinen magnezyum, gümüşümsü beyaz bir maddedir. Olağanüstü mekanik özelliklere sahip ve çok hafiftir. Maksimum sağlamlığı minimal ağırlıkla sağlayabilmesi nedeniyle havacılık, uzay araştırmaları ve Formula 1 yarışları gibi en gelişmiş ve çığır açan teknolojilerde kullanılması da şaşırtıcı değildir. Mutlak performansın nihai hedef olduğu alanlarda gerçekleştirilen çok sayıda araştırma ve deneyler sonucu elde edilen bulgular doğrultusunda otomotiv ve yüksek saatçilik gibi daha erişilebilir sektörlerde de kullanılmaya başlanmıştır. 

PEEK VE SERAMİK: İLERİ TEKNOLOJİ MALZEMELERİ
Verimlilik açısından çalışmalarını bir adım ileriye taşıyan Bulgari, Diagono saatin belli parçalarını uçak veya uzay mekiği dizaynlarında metalin yerini alan ultra dayanıklı ve hafif polimer PEEK (PoliEterETerKeton) ile geliştirmeye karar verdi. Olağanüstü sağlamlığıyla dikkat çeken PEEK, sertliği ve boyutsal tutarlılığı sayesinde yüksek ısılara ve zorlayıcı koşullara dayanabiliyor. Kolayca işlenen bir malzeme olmanın yanı sıra çelik, alüminyum ve titanyuma kıyasla daha hafif. Bu polimerin hafiflik, aşınmaya direnç ve çizilmeye dayanıklılık gibi özellikleri, Diagono Magnesium’un çemberinde kullanılan seramiğe kısmen de olsa benziyor. 

MOTORLAC: YÜKSEK PERFORMANSLI KAPLAMA MALZEMESİ
Motorlac, motor sporları alanından kullanılan, üstün kaliteli koruyucu bir cila. En mükemmel güzel spor arabaların yarışmaya hazır mekanik parçalarını kaplıyor ve koruyor. Ama tamamıyla dekoratif bir unsur değil, aynı zamanda aşırı derecelere veya farklı malzeme genleşmelerine dayanabilen teknik bir bileşen. Dahası Motorlac, şaşırtıcı grenli dokular ve renkler, göz alıcı yeni yansıma efektleri yaratabiliyor. Bulgari tasarımcıları da işte bu sebeplerle Diagono Magnesium’un dört özel rengini geliştirmek için Motorlac’ı seçti. 

TEKNİK ÖZELLİKLER
DIAGONO MAGNESIUM CHRONOGRAPH
Mekanizma

Otomatik kurmalı mekanik Calibre B130 kalibre; akrep ve yelkovan; ortada kronograf saniye kolu; saat, dakika ve saniye gösteren üç küçük kadran; tarih göstergesi; 28,800 vph (4 Hz), 42 saatlik güç rezervi.

Kasa ve kadran
42,5 mm çapında, magnezyum, PEEK ve çelik kasa; versiyona göre kırmızı, mavi, gri veya siyah lake. Çift Bulgari logolu seramik çember; siyah PVD uygulanmış paslanmaz çelik kasa arkası: PVD uygulanmış paslanmaz çelik kurma tepesinde seramik girinti, siyah PVD uygulanmış paslanmaz çelik butonlar, 100 metreye kadar suya dayanıklı. Her iki tarafına anti-refle uygulanmış safir kristal cam. Vulkanize kauçuk kayış, çelik pimli PEEK toka. 
Kırmızı, mavi, gri veya siyah lake kadran, salyangoz desenli küçük kadranlar.