​Devler Merkez’in kararını değerlendirdi

0
51

Merkez Bankası’nın faizleri sabit tuttuğu toplantının ardından açıklama yapan JP Morgan ile Goldman Sachs bu yıl TCMB`den herhangi bir faiz değişikliği beklemediklerini belirtti.

JP MORGAN YIL SONUNA KADAR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR

TCMB Para Politikası Kurulu’nun bugünkü kararlarını değerlendiren JP Morgan, TCMB’nin kredibilitede sürekli iyileşme olana kadar faizleri değiştirmemesi ve likiditeyi sıkı tutmasının muhtemel olduğunu belirtti. 

TCMB’nin bu yılın sonuna kadar faizleri değiştirmemesinin beklendiğini ifade eden JP Morgan, Banka’nın haftalık repo ihaleleri ile daha fazla likidite sağlamaya karar karar vermesi halinde efektif fonlama faizinin düşebileceğini, ancak bunun siyaset cephesinde daha fazla netleşme ve kredibilitede toparlanma olduktan sonra mümkün olabileceğini vurguladı.

JP Morgan, TCMB’nin TL’nin yeniden baskı altına girmesi halinde likiditeyi daha da sıkılaştırma potansiyeli olduğunu da belirtti.
 
GOLDMAN SACHS: 2016’DA GÖSTERGE FAİZİ YÜKSELTEBİLİR

Goldman Sachs ise değerlendirmesinde TCMB’nin 2015 yılı boyunca faizleri değiştirmemesini beklediklerini ifade ederek “TCMB’nin 2016 yılında gösterge faizi yüzde 10’a doğru yükseltmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.