Dev şirketlerin 2016 planları

0
32

DOĞUŞ GRUBU
CEO Ajanda 2016 toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, grubun 2015’te banka hariç toplam 15 milyar lira ciroya ulaşarak yüzde 35 büyümüş olacağını, büyümenin bir kısmının satın almalardan geleceğini söyledi. Akhan, Doğuş grubu’nun marinacılık alanında bu yıl bitmeden yurtdışında çok önemli bir yatırıma imza atacağını belirtti. Grup 2016’da yurtiçi ve yurtdışında otel ve marina yatırımlarına devam edecek, Galataport’ta inşaat faaliyetlerine başlayacak.

SABANCI HOLDİNG
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul da 2016’da Türkiye’de inorganik büyüme fırsatları baktıklarını belirtti.

DOĞAN HOLDİNG
Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen ise özellikle enerji kolunda kur farkı nedeniyle çok olumsuz etkilendiklerini , ama kurlar biraz aşağı gelirse sene sonunda karlı bir bilanço açıklayabileceklerini söyledi. Üzdiyen, ” En az etkilenecek gruplardan biri olmamıza rağmen asgari ücret artışı hiç küçümsenmeyecek bir yük getirecek” dedi.

BORUSAN HOLDİNG
Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, 2015’te TL bazında yüzde 20 büyüyeceklerini ancak dolar bazında yüzde 4 küçülme yaşanacağını kaydetti. Uğur, ” Borusan Holding geçen yılı 4.4 milyar dolar ciro ile kapattı, üç yıldır dolar bazında büyüyemiyoruz, 2016’da yüzde 7-8 büyümek istiyoruz “dedi.

KİBAR HOLDİNG
Kibar Holding CEO’su Tamer Saka ise otomotivde ortağıyla birlikte ek yatırımı düşünmeye başladıklarını açıkladı. Saka, 1 milyar dolar yatırım portföyleri olduğunu önümüzdeki dönemde bunlarla ilgili peyderpey karar vereceklerini ekledi.

AKKÖK GRUBU
Akkök Şirketler Grubu’nun CEO’su Ahmet Dördüncü ise holdingin 2015’i geçen senenin biraz üzerinde 3 milyar dolar ciro ile tamamlayacağını belirtti.