Dev projeler masada

0
36

Rusya Başbakanı Yardımcısı Arkady Dvorkocich, Rus ve Türk yetkililerin Akkuyu nükleer santral projesinin hayata geçirilmesini ele aldıklarını, Türk Akım doğal gaz boru hattı konusunda da gün içinde görüşmeler yapılmasının planlandığını söyledi. 

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN TARİHİ BELLİ OLDU
   
Dvorkovich, “Türk yetkililer ile görüşmelerimizde bazı yatırım projelerini müzakere ettik, bunların arasında Akkuyu nükleer santralinin inşaa edilmesi de var. Projenin devam edebilmesi için Türk tarafından düzenleyici çerçeveyi tamamlanması bekleniyor. Türk tarafının bunu yeterincei hızlı şekilde tamamlamasını umuyoruz” diye konuştu. 

Rus doğal gaz devi Gazprom’un Başkan Yardımcısı Alexei Ulyukayev, Rusya Enerji Bakanlığı ve Türkiye’nin Türk Akım doğal gaz boru hattı için bir çalışma grubu oluşturmalarının kararlaştırıldığını söyledi. 
     
Medvedev, Türk Akım projesi konusunda nihai kararın Rusya ve Türkiye liderlerinin yapacakları ikili görüşme sonrasında verilmesini beklediğini de ifade etti. 

‘RUS VE TÜRK ŞİRKETLERİN İŞBİRLİĞİ KOLAYLAŞMALI’
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Moskova’daki görüşmesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus ve Türk şirketler arasında işbirliğinin kolaylaştırılması için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. 
   
Ulyukayev, “Müzakere edecek çok fazla konumuz var. Bu konularbizim işletmelerimiz ve ekonomik yapılarımız için ciddi bir zorluk. İşletmelerin çalışmalarını kolaylaytırmak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız” diye konuştu.