Deutsche Bank’tan TL için iyimser rapor

0
27

Deutsche Bank bugün yayınladığı gelişmekte olan piyasalar para birimlerine ilişkin raporda, bu hafta TL’de döviz sepeti karşısında 2.960 TL hedef fiyat ile uzun pozisyon alma tavsiyesinde bulundu. 

Raporda, “Gelişmekte olan piyasaların temel göstergelerine ilişkin endişeler (büyüme, yüksek borç, yapısal engeller) sürse de, küresel anlamda dış faktörlerde iyileşme görüldü. Yellen’in güvercin tutumu ve buna bağlı olara dolarda yaşanan zayıflık, Avrupa Merkez Bankası’nın genişleme politikasını sürdürmesiyle birleşince risk algısı iyileşti.” ifadeleri yer aldı.

Gelişen piyasalara ilişkin en yakın tarihli riskler olan Fed’in faiz kararı ve İngiltere’nin AB’den çıkmasının oylanacağı referandumun en az 1.5 ay ötede olduğu belirtilen raporda dışsal risk faktörlerinde gerilemeyle birlikte gelişen piyasalara yönelik carry trade fırsatlarının yakın vadede ralli yapabileceği belirtildi.

Deutsche Bank, TL’nin ruble ile birlikte getiri arayan yatırımcılar için önde geldiği belirtirken, gerek Türkiye gerek Rusya’da yurt içi risklerin bu dönemde geçici olarak arka planda bırakıldığı belirtildi. Riskli varlıklara talebin yükseldiği bu dönemde TL ile rublenin benzerlerinden iyi performans gösterebileceği belirtildi.

Ruble ve TL’nin en yüksek carry trade oranını sunduğu belirtilirken, Türkiye’de ekonomik büyümenin çoğu gelişmekte olan piyasa ekonomisinin aksine kendi trendinin üzerinde olduğu ve TL’nin Deutsche’nin belirlediği temel gerçek değer parametrelerine göre ucuz olduğu belirtildi. Bugün açıklanan enflasyon verisinin beklenenin altında gerçekleştiği ve bugünkü verinin Ağustos 2015’ten bu yana enflasyon hedefinin üst bandının altında gerçekleşen ilk enflasyon verisi olduğu vurgulandı. 

Deutsche Bank TL’nin dolar ve eurodan oluşan döviz sepeti karşısında önemli bir psikolojik seviye olarak belirtilen 3.00 seviyesinin etrafında hareket ettiğini ve bu seviyenin Aralık’tan bu yana geçilemediğini söyledi. Raporda sepet kurda 3.00 seviyesinin geçtiğimiz bir kaç haftada test edildiğini ve bu kritik seviyenin kırılması durumunda TL’nin kayda değer biçimde değer kazanmasının tetiklenebileceği ifade edildi.