Deutsche Bank’tan 278 milyon euro net kar

    0
    29

    Deutsche Bank, bu yılın üçüncü çeyreğinde 278 milyon euro net kar elde ettiğini açıkladı.

    Almanya’nın en büyük bankalarından, Frankfurt merkezli Deutsche Bank’tan yapılan açıklamaya göre, banka bu yılın 3. çeyreğinde piyasalardaki zarar beklentilerine karşın 278 milyon euro kar etti. Geçen yılın aynı çeyreğinde 6 milyon euro zarar açıklayan bankanın piyasalarda bu yılın 3. çeyreğinde yaklaşık 394 milyon euro zarar açıklaması bekleniyordu. 

    Bankanın 30 Eylül itibariyle toplam aktifleri 1.689 milyar euro olarak belirlenirken, toplam aktifler 30 Eylül 2015 tarihinde 1,719 milyar euro seviyelerindeydi.

    Deutsche Bank grubunun 2015 yılı 3. çeyreğinde net geliri de beklentilerin üzerinde 7,5 milyar euro düzeyinde gerçekleşti. 

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) John Cryan, bankanın yeniden yapılandırılmasında iyi ilerleme sağlamaya devam ettiklerini ifade etti.

    Olumlu gelişmelerin ABD ile hukuksal görüşmelerin gölgesinde kaldığını belirten Cryan, “Ancak, son birkaç haftada bu olumlu gelişmeler, ABD’de konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler faaliyetleri konusundaki görüşmelerin gölgesinde kaldı. Bu huzur bozucu bir etki yaptı. Banka, bu konuya en kısa sürede çözüm bulmak için yoğun şekilde çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

    Öte yandan, geçtiğimiz ay Deutsche Bank’ın 2005-2007 yıllarında verdiği konut kredileri ve bunlara dayalı türev ürünlerde yaptığı usülsüzlükler gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığıyla sürdürdüğü müzakerelerde sonuca yaklaşıldığı ve tarafların 5,4 milyar dolarlık bir anlaşmaya yakın olduğu iddia edilmişti.