​Denizbank’ın ortağı islami bankacılığa giriyor

0
63

Denizbank’ın ortağı, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank islami finansa adım atıyor.

Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref, ülkenin geleneksel Müslüman bölgelerinde islami bankacılığın uygulanmaya başlamasının Arap ülkelerinden sermaye çekmeye yardımcı olacağını söyledi. 

Rus basınında yer alan haberlere göre, Gref Cuma günkü hissedarlar toplantısında yaptığı konuşmada, islami bankacılık gibi bir aracın aktif bir biçimde geliştirilmesinin uluslararası partnerlerle çalışma fırsatı sunacağını ifade etti.

Tataristan’da Arap yatırımcılarla buluştuğunu bildiren Gref, ”Uluslararası piyasalarda sermaye arttırımı problemleri yaşadığımız bu koşullarda bu çok önemli bir adım” diye konuştu.

Tataristan, İslami bankacılık fikrinin aktif olarak geliştiği kilit Rusya bölgesi olarak biliniyor. Rusya’da Müslüman nüfustaki hızlı artışın gelecek yıllarda İslami bankacılığa talebi arttırması bekleniyor. 

Vesti Finance verilerine göre islami bankacılığın Rusya finansal sistemine entegrasyonun sağlanması durumunda yalnızca Rusya’da değil tüm Orta Asya ülkelerinde islami finans varlıklarının toplam hacmi 2018 yılı itibariyle 24 milyar dolara ulaşabilir.