DenizBank’ın ilk yarıda net karı yüzde 52 arttı

0
31
DenizBank’ın konsolide bazda yılın ilk yarısında net karı 2015’in aynı dönemine göre yüzde 52 artarak, 762 milyon lira oldu.

DenizBank’tan yapılan açıklamaya göre toplam aktifleri konsolide bazda yılın ilk yarısında 118 milyar liraya çıkan banka, aynı dönemde 762 milyon liralık da net kar elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye’nin 81 ilinde ve yurt dışında toplamda 732 şube ve 15 bine yakın çalışanlarıyla faaliyet gösteren bankanın aktiflerinin 2016’nın ilk yarısında yüzde 13 büyüyerek, 118 milyar liraya yükseldiğini bildirdi.

Aynı dönemde bankanın konsolide bazda net karının yıllık yüzde 52’lik artış ile 762 milyon liraya çıktığı bilgisini veren Ateş, ayrıca bankanın mevduatını 75,1 milyar liraya, toplam kredilerini de 107,7 milyar liraya yükselttiğini dile getirdi.

Ateş, bankanın 2015’in ilk yarısından bu yana müşteri sayısını da 1 milyonun üzerinde bir artışla 9,6 milyon kişiye çıkardığını kaydetti.

DenizBank’ın finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğine işaret eden Ateş, “2016 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanan 750 milyon liralık nakit sermaye artışı ile sermaye benzeri kredi dahil özkaynaklarımız konsolide bazda yıllık yüzde 25 oranında büyüyerek 15 milyar liraya ulaştı.” ifadelerini kullandı.

– “Tarım ve turizme en çok kaynak ayıran özel banka konumundayız”
Hakan Ateş, Türkiye’nin büyümesinde ve geleceğinde anahtar rolü bulunan 3. köprü, 3. havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu projesinde en büyük özel banka finansmanı sağladıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın önemli Kamu Özel İşbirliği (PPP) projelerinde yer alarak, memleket meselesi olarak gördükleri tarım ve turizme en çok kaynak ayıran özel banka konumunda olduklarını bildirdi.

Tarımda 1 milyonu aşan üretici müşterilerinin 6,5 milyar liraya ulaşan tarım kredi ve özel bankalar arasında yüzde 30’u aşan pazar payları ile liderliklerini sürdürdüklerini aktaran Ateş, aynı şekilde ekonominin dinamosu olan KOBİ’lere yönelik çalışmalarında hizmet verdikleri müşteri sayısını 1,2 milyona, kredi tutarını da 18 milyar liraya çıkartarak sektörün üzerinde performans sergilediklerini dile getirdi.

Ateş, “Niş sektörlerdeki uzmanlığı ile Türk bankacılık sektöründe farklı bir yeri olan bankamız, genel müdürlük kadroları ve Türkiye genelindeki şube ağı ile önümüzdeki dönemde de ekonomik büyümemize ivme kazandıracak tarım, enerji, sağlık, turizm, denizcilik, altyapı ve eğitim gibi geniş sektörlere destek sağlamaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.