​Demirtaş’tan Davutoğlu’na çağrı

0
27

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Demirtaş’ın açıklamaları:

“Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu’na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu Ak Parti hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır. Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.

“DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI YAPIYORUM”
Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu’na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye’nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.

KANDİL’DEN GELEN AÇIKLAMA
Kandil’den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, burada çağrılara kulak tıkayan sayın cumhurbaşkanı. Sadece HDP’liler barış istiyor diye bir yanılsama olmasın, bütün Türkiye barış istiyor. Birimizin iktidarı ve çıkarı için sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz. Bu kadar iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP’yi baraj altında bırakmak için ülkeyi adım adım felakete götürmememleyiz.

Bu çılgınca politikalardan derhal vazgeçmelidir. Bunun hesabını tabii verecekler, ülkeyi savaşa sürüklediler. Sonsuza kadar gideceğiz, evlatlarımızı feda edeceğiz nidalarından vazgeçsinler. O dünyanın en ağır yükü olan tabutların altında bütün savaş hükümetleri kalmıştır, bunlar da kalacaktır. Bütün derdimiz hemen şu an silahların susmasıdır.