​Demirtaş : 330 rakamını bulamayabilirler

0
27

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 254 sivil toplum kuruluşu tarafından milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile bazı belediyelere kayyum atanması yönündeki düzenlemeler konusunda Büyükhanlı Park Otel’de toplantıda konuştu.

Demirtaş, “Ana muhalefet partisi de bu tezgahı doğru okumak yerine bu değirmeni su taşıyan bir politika izlemeyi tercih etmiştir. Bu yanlışın, parti liderlerinin hatalı tutumlarının Genel Kuruldan geri dönebileceğine inanıyoruz. 330 rakamını bulamayabilirler. Bu nedenle biz ‘hayır’ kampanyası başlatıyoruz” diye konuştu.

“ZATEN PARTİLERDEN BİRİ SARAYIN KUYRUĞU, KUYRUKÇUSU DURUMUNA GELMİŞ DURUMDA”
Selahattin Demirtaş, “Herkes şundan emin olmalıdır; bu karanlık günler buradaki ortak duruşla aşılacaktır. Parlamentoda dokunulmazlıklar kaldırılır mı, parmak sayısı yeter mi yetmez mi, bunu hep birlikte göreceğiz. Buradan bir kez daha parlamentoda bu darbeye ‘hayır’ diyebilecek milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Bu mevzu sadece bizleri ilgilendiren kişisel bir mevzu değildir. Darbe sürecine AKP diğer iki partiyi de dahil etmeye çalışmıştır. Zaten partilerden biri sarayın kuyruğu, kuyrukçusu durumuna gelmiş durumda. Ana muhalefet partisi de bu tezgahı doğru okumak yerine bu değirmeni su taşıyan bir politika izlemeyi tercih etmiştir. Bu yanlışın, parti liderlerinin hatalı tutumlarının Genel Kuruldan geri dönebileceğine inanıyoruz. 330 rakamını bulamayabilirler. Bu nedenle biz ‘hayır’ kampanyası başlatıyoruz. Bugünkü deklarasyon diktatörlüğe ‘hayır’dır, önümüzdeki günlerde bize dayatılacak özgürlüklerden, adaletten uzak, laiklikten vazgeçmiş bir anayasaya ‘hayır’dır. Bu kampanya parlamentoyla sınırlı olmayacaktır. ‘Hayır’ etrafında güçlü bir blok oluşturmalıyız. Bu ‘hayır’ kampanyası Türkiye’nin geleceğinin hayırlı olacağının işaretidir” dedi.

“TEK ADAM SİSTEMİNE EN FAZLA KATKI SUNANLARDAN BİRİ DE DAVUTOĞLU’DUR”
Selahattin Demirtaş, “Bu tek adam sistemine en fazla katkı sunanlardan biri de Ahmet Davutoğlu’dur. Yüzde 99.9 biat etmek bile saraya yetmiyor. Ahmet Davutoğlu’nun eksiği de budur. O yüzde sıfır nokta sıfır birlik kendi iradesini ortaya koyma çabası bile sarayı huzursuz etmiştir. Şimdi Ahmet Davutoğlu’ndan beklenen şey, dikta rejimine doğru giden anlayışı teşhir etmektir. Saraydaki zat elde ettiği güçle bütün ülkeye hakim olmaya çalışıyor. Bu çok acıdır. Anayasa askıdadır. Anayasa’ya göre cumhurbaşkanı seçilmiş de olsa bir partinin genel başkanın kim olacağına karar veremez, kongre tarihini belirleyemez. Bu kendi kurduğu parti de olsa bunu yapamaz.”