Dell EMC masadan römorka uzanıyor

0
90

Dell EMC Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu, Dell ile EMC birleşmesinin etkisini en güzel gösteren yerin dijital transformasyon ve çözüm olduğunu söylüyor. Dumlu’nun Four Seasons Bosphorus’taki Dell ürün tanıtımındaki, “Bir tarafta Dell’in doğduğu uç cihazlar, bilgisayarlar; öbür tarafta EMC’nin doğduğu veri depolama, veri merkezleri…    Bunlar bize uçtan uca dijital transformasyonu gerçekleştiren bileşenleri sağlıyor. Dell Technologies adı altında gördüğünüz WMware, RSA, Pivotal aynı büyük resmi oluşturmak için bir araya geldiğimiz ve çalıştığımız şirketler” sözleri, Türkiye’de başına geçtiği yapının dijital dönüşüm için ne kadar bütünleşik bir armadaya sahip olduğunu gösteriyor.

Şirketin yenilenen PC portföyü, teknolojideki gelişmelerin mobili güçlendirmesiyle birlikte kullanıcıların ince ve hafif ürün tasarımlarına yönelimi ile bilgi teknolojileri yöneticilerinin olmazsa olmaz listesinin değişmeyen unsurları güvenlik, yönetilebilirlik ve üretkenliği birleştiriyor. İşin daha çarpıcı tarafı, Dell PC’lerin sürekli seyahatte olan yöneticilerden masa başına çakılı çalışanlara ve ofiste farklı odalardaki toplantılar arasında koşturan şirket personeline kadar farklı profillerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesi.

İkisi bir arada XPS 13 9365, dünyanın en küçük InfinityEdge ekranına sahip ve dizüstü bilgisayardan tablete dönüşmesini sağlayan 360 derecelik bir menteşe ile geliyor. 15 saate kadar pil ömrü olan ürünü sessizlik ve SSD’nin hızı tamamlıyor.

14 inçlik kasaya yerleştirilen 15,6 inçlik ekranı ve karbonfiberin sağladığı sağlamlık ile hafiflik kombinasyonu ile dünyanın en hafif 15 inç taşınabilir iş istasyonu Dell Precision 5520’nin yeni bir tarz yakaladığı aşikar.
 
Tasarım yapanlar başta olmak üzere ileri güvenlik ihtiyaçları olanlar için şifreleme ve gelişmiş tehdit engelleme özellikleri ile donatılmış ikisi bir arada PC Latitude 5285, parmak izi okuyucu, akıllı kart gibi çok faktörlü kimlik doğrulama teknolojilerini de destekliyor.
 
Ancak bana göre Dell’in yeni kimliğini en iyi anlatan ürün,  hepsi bir arada (AIO) bilgisayar Precision 5720 ve bununla birlikte kullanıldığında bir tasarım fabrikasına dönüşmesini sağlayan Dell Canvas 27. Grammy ödüllü prodüktör ve Waves Audio Kreatif İnovasyon Direktörü Jack Joseph Puig ile birlikte yaratılan yeni kurumsal Precision 5720’nin ses kalitesini övmeye gerek yok. Kanal başına 50W ses veren 10 hoparlörü ile bugüne kadar bir AIO’daki en iyi sesi sunan yüksek frekans aralıklı, yüksek kaliteli yerleşik ses sistemine sahip olma özelliği ile 5720, dünyada bir ilki temsil ediyor.

27 inç akıllı çalışma alanı ile Dell Canvas, çalışanın kullanım alışkanlıklarına göre masaüstünde açılı veya düz olarak kullanılabiliyor. Dokunma, dijital kalem ve totem kullanımı yoluyla Dell Canvas 27, çizim sürecini dijital iş akışının bir parçası haline dönüştürüyor ve uyumu artırıyor.
 
ENTEGRASYON HAYATIN HER ALANINA TAŞINIYOR
Masaüstü ve dizüstünde bunlar ve portföyün diğer ürünleri ile boy gösteren Dell, Dell Edge Gateway 3000 serisi ile sahaya inerek IoT ekonomisine hizmet ediyor. Dell Gateway 3000, kamyonlardan ısıtıcı dolaplara, market soğutucularından uç noktalardaki petrol sondaj platformlarına kadar her yerde inovatif çözümler ile IoT yapısının buluşmasını sağlıyor.

3000 serisi, endüstriyel otomasyon, enerji, ulaşım ve dijital yayınla birlikte, bilgilendirme alanlarındaki kullanım ve gömülü çözümler için özel olarak tasarlanmış üç modelden oluşuyor. İşletmeler, 3000 serisi Gateway ile fiziksel dünyadan gerçekzamanlı bilgi akışı sağlamak için ağın en ucundaki önemli verileri güvenli bir şekilde aktarıp analiz edebilecekleri bir donanım ailesine kavuşuyor. Serinin kullanım alanları arasında;
•             Araçlar,
•             Frigofrik römorklar,
•             Çölde dahi yer alabilen petrol platformları,
•             Asansördeki dijital ekranlar,
•             Çatılardaki HVAC üniteleri gibi yerler de bulunuyor.
 
İşletmeler, hızlı ve akıllı kararlar verebilmek için ağlarındaki cihazlar tarafından üretilen büyük miktarda verinin daha hızlı ve gerçekzamanlı analiz edilmesini bekliyorlar. Ancak birçoğu için, tüm verileri ağın bir ucundan veri merkezi yakınındaki cihazlara taşımak çok pahalı bir seçenek.

Dell’in yeni ürün ailesi sayesinde, uç noktalarda hangi verilerin gerekli, hangi verilerin hangi konuyla ilgili olduğu belirlenebiliyor. Bununla birlikte hangi verilerin daha ileri analizler ve daha uzun süreli depolamaya ihtiyaç duyduğu, bant genişliği tasarrufu sağlamakla birlikte maliyet ile güvenlik endişelerini azaltma amacıyla veri merkezine ya da buluta geri gönderilmesinin gerektiğinin belirlenmesine de yardım ediyor. Dell; Edge Gateway’lerden güvenlik ve yönetilebilirlik çözümlerine, veri merkezi altyapısından bağlanabilirliğe kadar her şeyi kapsayan endüstriyel IoT çözümleri için uç noktadan merkeze, oradan da buluta kadar uzanan eksiksiz bir altyapı protföyü sunuyor. Gateway 3000 serisi, Edge Gateway 5000 serisi ve Embedded Box PC 3000 ve 5000 serisine eklenerek Dell’in ödüllü IoT tabanlı donanım hattına katılarak ürün portföyünü genişletirken Dell Technologies’in sektörün en geniş IoT altyapı çözümleri sağlayıcısı olma iddiasına katkıda bulunuyor. Gateway 3000 serisi kullanıcılara esneklik ve bağlantı avantajları sunmanın yanı sıra zorlu ortamlarda anlık olarak hizmet sunabilmesiyle de dikkat çekiyor.