Defne Telekomünikasyon’dan öğrencilere hediye

0
111

Dünyada 20 ülkede 25’ten fazla mobil operatör için telekom çözümleri sunan Defne Telekomünikasyon, bilişim sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Daha önce Defne Akademi ile üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlayan Defne Telekomünikasyon son olarak Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7.8 milyon Euro’luk BaaS (Building as a Service) projesinde kullandığı ekipmanların tümünü Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine hediye etti. Ekipmanlar arasında microcontroller, bluetooth, ısı sensörleri, mini board ve RFID antenli modüller de bulunuyor. Öğrenciler bu ekipmanlar ile hem akıllı ev sistemleri kurabilecek hem de robot geliştirebilecek.
 
Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri son olarak Ocak ayında büyük bir başarıya imza atmış, 44 lise arasından seçilerek Nisan ayında Amerika’da düzenlenecek “First Robotics Competition (FRC)” yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmışlardı.
 
Ekipmanlar TÜBİTAK Projeleri ve Robotik Yarışmalarında Kullanılacak
Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK projelerinde ve First Robotics gibi dünyanın önde gelen robotik yarışmalarında da başarılar elde eden Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Defne Telekomünikasyon’un hediye ettiği ekipmanlar ile yeni başarılara uzanacak.

Defne Telekomünikasyon’a destekleri için teşekkür belgesi sunan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tuncay Otay, ‘’Öğrencilerimiz her yıl hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara hazırlanıyor. Öğrencilerimiz bu yarışmalara hazırlanmak için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Defne Telekomünikasyon’un hediye ettiği ekipmanlar ile bu yarışmalara daha iyi hazırlanma imkanı elde edeceğiz. Defne Telekomünikasyon’a duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz,‘’ dedi.  Okulun Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Birol Kama ise, ekipmanları çizgi izleyen robot yapımında, TÜBİTAK projelerinde, akıllı ev teknolojileri yapımında ve temel elektronik derslerimizde uygulamalı olarak kullanma imkanı elde etmiş olmalarından dolayı özellikle çocuklar adına teşekkür ettiklerini belirtti.
 
“Gençlerimizi desteklemek ve onların hem okul çalışmalarına hem de hazırlandıkları robot yarışmalarına katkı sağlayacak ekipman desteği verebildiğimiz için çok mutluyuz,” diyen Defne ortaklarından Sami Çoban sözlerine şöyle devam etti “Teknoloji ve inovasyon günümüzde ülkelerin sosyo ekonomik gelişiminde kritik öneme sahip unsurlar. Defne Telekomünikasyon olarak hem kendi geliştirdiğimiz ürünlerde inovasyona önem veriyoruz hem de Defne Akademi ile gençleri teknoloji ve inovasyon alanında ilerlemeye teşvik ediyoruz. Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de yaptıkları projeler ile kendilerini geliştirip ilerideki iş hayatlarına ve kişisel gelişimlerine dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaklar.”