​Davutoğlu: Sanayideki performans daha iyi olacak

0
27

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sanayi üretiminde Aralık ayındaki performansın 2016’da daha da iyileşerek devam edeceğini söyledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, büyümenin önemli öncü göstergelerinden sanayi üretimi takvim etkisinden arındırılmış bazda Aralık’ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.5 arttı. Davutoğlu partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Sanayi üretimindeki bu performansın 2016’da daha da iyileşerek devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da veri sonrası yaptığı açıklamada sanayi üretimi verilerinin büyümede OVP tahminlerinin aşılabileceğini gösterdiğini belirtmişti. Yılmaz “Yılın son çeyreğinde GSYH büyümesi yüzde 5.4’ü aşabilir, 2015 yılı GSYH büyümesi yüzde 4 ve biraz üzerinde gerçekleşebilir” demişti.
 
Davutoğlu ayrıca geçmiş yıllardaki mali disipline de vurgu yaparak görev başına geldiklerinden beri mali disiplinden taviz vermediklerini belirterek, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden 2016 bütçesi için de aynı kararlılığı sürdüreceklerini belirtti.