Davutoğlu: Bahçeli bize koalisyon ışığı vermedi

0
20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT’de katıldığı canlı yayında CHP ile gerçekleştirdikleri koalisyon görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtladı. Davutoğlu koalisyon kurulmasıyla ilgili gayret gösterdiklerini belirterek “Hükümet kursak da seçime gitsek de bu kararı cumhurbaşkanına gitmeden biz vermeliyiz. Şunu çok açık söylüyorum, Gerekirse sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu ile üçlü bir araya gelelim. ” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasında öne çıkan satır başları şöyle;

Biz 12 yıllık kazanımları sürdürebileceğimiz bir koalisyon istiyorduk. Derin görüş ayrılıkları vardı. Biz görüşmelerde seçim odaklı bir reform hükümeti üzerinde durduk. CHP ile görüşmeler bir kazançtır.
7 Haziran’dan itibaren baksınlar en az erken seçim diyen lider benim. Millet bize bir görev verdi. Millet bize, Seni en büyük parti yapıyorum ülkeyi önemli ölçüde yönetme gücünü sana veriyorum ama bu sefer geçmiş 12 yıl gibi değil bir ortaklık kurarak bunu yap dedi.

AK Parti ile asla olmaz diyenle de görüştüm.  Cumhurbaşkanı ile benim aramda görüş ayrılığı varmış gibi tezviratlar yapılıyor. 

Önemli olan doğru olanı yapmak. Bu tür süreçler bir testtir. 7 Haziran’dan itibaren ne söylediysem onu yaptım. 

Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek şuan için gündemimizde yok. Ama şu konuda mutabık kaldık: Görüşülmesi gereken durumlarda ya arkadaşlarımızla yada benle görüşebiliriz. 

DEVLET BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI
Saygı görmek isteyen saygı gösterecek. Açıklamaları talihsiz bulmuşumdur. Benim deva gibi dediğim seçim için zehir gibi dedi. 20 Haziran’da erken seçim diyen Bahçeli’ydi. Bana koalisyon için hiçbir şey söylemedi. AK Parti ile CHP koalisyon kursun dedi. Bize koalisyon ışığı, sinyali vermedi. CHP ile olmayacağı ortaya çıkınca, ‘Gelin birlikte yapabiliriz’ sinyali de vermedi. O zaman söyleseydi, biz de CHP ile görüşmeleri hızlandırırdık. Biz tiyatro oynamadık. Bu kadar görüşmeyi boşuna yapmadık. Biz bunları yaparken siz ne yaptınız? Sadece bize görev verdin. Sen şunu yap, sen bunu yap dedin. Şartlar öne sürmek, dikte etmek doğru değil.

Ben en başta verdiğim söze sadık kaldım, kalacağım. Erken seçim niyetimiz olsa neden bu kadar çaba sarfedelim.  

MHP’nin açıklamasının görmeme rağman randevu talebinde bulundum. Bu görevin hakkını vermek için randevu talep ettim. Pazartesi günü oturup konuşacağız. Birbirimizi rencide etmeden, hiçbir ön yargı olmadan her şeyi bütün boyutlarıyla konuşacağız. 

Hükümet kursak da seçime gitsek de bu kararı cumhurbaşkanına gitmeden biz vermeliyiz. Şunu çok açık söylüyorum, Gerekirse sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu ile üçlü bir araya gelelim.