Datagate, 2016 yılı hedeflerinden emin

0
27

Bedelsiz sermaye artışı sürecini de başarılı bir şekilde devam ettiren Datagate, 2016 yılı satış hedeflerine ulaşmak için  iş ortaklarına vermiş olduğu kampanya destekleri sayesinde 2016 yılının ilk yarısında satışlarını %17 artırdı. Sergilemiş olduğu bu başarılı performans nedeniyle şirket, ekonomi dergisi Capital’in Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketlerini sıraladığı “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi” araştırmasında tam 246 basamak birden yükselerek 436. sıradan 190. sıraya çıktı. M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında ise şirket, son 3 yılda en iyi performans gösteren bilişim şirketi olarak ilan edildi.

“2017 yılında daha fazla temettü dağıtmayı hedefliyoruz”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, Türkiye’nin zor bir süreçten geçiyor olmasına karşın hızlı bir toparlanma ve normalleşme içine girdiğine dikkat çekerek, “2017 yılında şartların kesinlikle çok daha iyi olduğu bir Türkiye göreceğiz. Ülkemizin gücüne ve dinamiklerine inanıyoruz. Bu yıl ülke olarak yaşadığımız zor sürece karşın Datagate olarak yılbaşında yaptığımız bütçemizde ve büyüme hedeflerimizde herhangi bir revizeye gitmedik. 2016 yılı sonunda, bu yılın başında ortaya koymuş olduğumuz yüzde 15’lik büyüme hedefimizi tutturacağımıza eminiz. Bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Özellikle yaptığımız yatırımlar ile dijital altyapımızı geliştirerek çok sağlam temeller kurduk. Bu nedenle 2015’te yaptığımız yatırımların meyvesini bu yıl daha fazla almış olacağız.” dedi.
 
Dijital dönüşümün en önemli unsurunun hiç şüphesiz mobil teknolojiler olduğunu ifade eden Bilecik, “Mobil teknolojilerde ülkemizin en değerli oyuncularından birisi olarak, bu teknolojilerin daha sık kullanılmasını sağlamaktan ve bu dönüşümde rol almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de önde gelen telekom distribütörlerinden olan Datagate, ülkemizin dijital dönüşümüne en çok katkıyı yapan şirketlerden birisidir. Dijital dönüşümü yatırımcılarımız için fırsata dönüştürmeye kararlıyız.” şeklinde konuştu.
 
2016 yılı Haziran ayında sermayelerini 10 milyon TL’den 30 milyon TL’ye çıkarmak üzere SPK’ya başvuruda bulunduklarını da belirten Bilecik,  ilgili sürecin SPK tarafında devam ettiğini kaydetti. Bilecik, “Güçlü sermaye yapısı ile birlikte önümüzdeki yıllarda yatırımcılarımıza daha fazla temettü dağıtımını hedefliyoruz.” açıklamasında da bulundu.
 
“Borç stoklarımızı yarı yarıya azalttık”
Datagate Bilgisayar Genel Müdürü Salih Baş ise açıklamasında 2016 yılı satış hedeflerine uygun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizerek, “Mali tablolarımızın daha sağlıklı hala gelmesi için faktoring firmaları ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu, finansal borçlarımızı 2016 yılında yüzde 50 oranında azalttık. 2017 yılında da finansal borçlarımızı bütünü ile ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Yapılan faktoring çalışmaları 2016 yılı ilk yarı yılında karımızın azalmasına sebep olsa da faiz oranlarının düşmesi ile bu durumun ikinci yarıyılda gelir tablosuna pozitif yansıyacağını bekliyoruz.” dedi.