Daimler AG’den ikinci çeyrekte rekor gelir ve satış

    0
    29

    Alman otomotiv üreticisi Daimler AG Grubu’nun bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri 41,2 milyar avroya, satışları da 822 bin 500’e yükselerek rekor seviyede gerçekleşti.

    Mercedes ve Smart markalarını bünyesinde bulunduran Stuttgart merkezli Daimler AG Grubu, ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. 

    Buna göre, grubun net karı, geçen yılın ikinci çeyreğinde 2 milyar 452 milyon avro iken, 2017’nin aynı döneminde hafif artışla 2 milyar 507 milyon avroya yükseldi. Söz konusu dönemde Daimler AG’nin ortaklarına atfedilen net kar 2 milyar 439 milyon avro oldu. Hisse başına kazanç ise 2,28 avro olarak belirlendi.

    Grubun bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği faiz ve vergi öncesi kar ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 3 milyar 746 milyon avroya çıktı. Grup gelirleri de önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 7 artışla şimdiye kadarki en iyi rakam olan 41,2 milyar avroya yükseldi. 

    Tüm birimlerdeki toplam Daimler AG satışları da bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 822 bin 504 adetle rekor seviyede gerçekleşti. 

    Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Otomobil Sorumlusu Dr. Dieter Zetsche, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Mükemmel bir ikinci çeyrek sonuçları elde ettik. Stratejimiz etkisini gösteriyor. Kendimize iddialı hedefler koyduk. Onlara birim satış ve karlılık açısından ulaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.