Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti

0
39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’na geldi ve cumhurbaşkanlığı yeminini etti. 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreni ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş bugün resmen başladı. Yeni sistemin ilk kabinesi ise akşam saatlerinde Erdoğan tarafından açıklanacak.
24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde YSK tarafından açıklanan kesin sonuçlara göre oyların yüzde 52.59’unu alarak cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün düzenlenecek yemin ve ardından cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş töreni ile görevine resmen başlayacak.
Erdoğan yemin ederek görevine başlamasının ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek.
Geçen yıl Nisan ayında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi düzenleyen anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından yapılan ilk seçimler olan 24 Haziran seçimlerinde bu göreve seçilen Erdoğan için bugün saat 1800’de Cumhurbaşkanlığı’nda “Göreve Başlama Töreni” düzenlenecek. 
Hafta sonunda TBMM’de düzenlenen grup toplantısında bu törene ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bu törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı ve meclis başkanı düzeyinde katılım olacağını belirtti.
Erdoğan “Göreve Başlama Töreni”nin ardından saat 19:30’da törene katılan konuklar onuruna bir akşam yemeği de verecek.
Erdoğan’ın yemin töreni öncesinde başta Cumhurbaşkanlığı’nın çevresi olmak üzere pek çok noktaya Erdoğan’ın fotoğraflarının asıldığı, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Arapça “Yemin ve Göreve Başlama Töreni’ne hoşgeldiniz” yazan ilanlar asıldığı görüldü.